zaterdag 2 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Palletcentrale overgenomen door Foresco Group

Palletcentrale overgenomen door Foresco Group

Palletcentrale wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Foresco Group. Een verzoek tot goedkeuring van de overname wordt deze week ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt, waarna de overname naar verwachting nog dit najaar definitief wordt. Bode Packaging, sinds 2021 een dochteronderneming van Palletcentrale, is niet betrokken bij de overname en gaat zelfstandig verder.

Palletcentrale is al 54 jaar een begrip op het gebied van inkoop, verkoop, reparatie en fabricage van pallets. Het heeft in Nederland zes vestigingen, die in 2022 met elkaar goed waren voor een omzet van circa 80 miljoen euro. Het bedrijf verkocht dat jaar ruim 6 miljoen pallets.

Foresco Group laat weten dat de verkoop van Palletcentrale geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid van de circa 150 werknemers. "Dat was een belangrijke voorwaarde voor mij. Samen hebben we het bedrijf groot en succesvol gemaakt, dus dan wil je de mensen ook goed achterlaten’’, aldus Marco Leemberg, directeur/eigenaar van de Palletcentrale Groep. Leemberg trekt zich na de overname zelf wel volledig terug uit het bedrijf dat hij 34 jaar geleden overnam en nieuw leven inblies.

Afscheid nemen van Palletcentrale zal hem zwaar vallen, verwacht Leemberg. Ook al omdat de directe noodzaak er niet is. ‘’Het bedrijf is kerngezond. Dat maakte dit juist ook weer een goed moment, zeker ook met het oog op de toekomst. Foresco is een mooi bedrijf, dat net als Palletcentrale duurzaamheid als belangrijk speerpunt heeft. Bovendien is bij hen sprake van aanzienlijke Europese ambities, die ook voor de mensen die nu bij Palletcentrale werken op de langere termijn continuïteit en nieuw succes kunnen waarborgen. “Ik wil graag iedereen bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen de afgelopen decennia.’’

 


Redactie Floranews | 13-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS