zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Van Helvoort Company benoemt nieuwe CEO

Van Helvoort Company benoemt nieuwe CEO

Van Helvoort Company (VHC) heeft per 1 januari 2024 een opvolger van CEO Evert van Helvoort benoemd. Van Helvoort zelf wordt per die datum voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland en blijft CFO binnen VHC. Bas van Mourik volgt hem op als CEO van de Santini-kwekerij in de Bommelerwaard.

Met Van Mourik krijgt het familiebedrijf een ervaren kracht aan het roer. “Bas is de expert in de chrysantenwereld. We kijken ernaar uit om hem in ons team te verwelkomen”, aldus Evert van Helvoort. Van Mourik werkte lange tijd bij Dekker Chrysanten, waarvan de laatste periode als Salesmanager Nederland. Tijdens zijn periode bij Dekker Chrysanten heeft Van Mourik een sterke relatie opgebouwd met de familie Van Helvoort. “Van Helvoort Company is een sterk groeiend bedrijf met een transparante werkwijze en een uitdagende groeistrategie waar ik graag mijn steentje aan bij zal dragen in de toekomst”, aldus Van Mourik.

Voorzitter Raad van Commissarissen
Naast zijn werkzaamheden bij VHC was Evert van Helvoort al 4 jaar actief als lid van de Raad van Commissarissen van FloraHolland. In de vergadering van 22 juni 2023 is hij als voorzitter van de Raad van Commissarissen gekozen. “Sinds de tweede helft van 2023 kijk ik op alle fronten mee met de huidige voorzitter Jack Goossens. Dat geeft straks een goede start. Mijn benoeming is niet meer te combineren met de werkzaamheden als CEO in ons familiebedrijf. Ik draag mijn stokje met heel veel vertrouwen over aan Bas van Mourik. Ik ben blij dat we in hem een zeer kundig en ervaren persoon aan het roer van VHC hebben staan”, aldus Van Helvoort. Vanaf januari zal Evert binnen VHC de rol als CFO blijven vervullen.

 


Redactie Floranews | 11-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS