dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Stijging minimumloon en invoering uniform uurloon

Stijging minimumloon en invoering uniform uurloon

Het wettelijk minimumloon wordt op 1 januari 2024 verhoogd met 3,75 procent. Met de verhoging van 3,75 procent komt wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder uit op 13,27 euro per uur. Tegelijk met deze verhoging voert het kabinet een nieuwe wet in voor het minimumuurloon, waardoor er geen wettelijk voorgeschreven minimum dag-, week- en maandlonen meer zijn. Hiervoor in de plaats komt 1 uniform minimumuurloon, waar alle werknemers in Nederland recht op hebben.

Het maandloon van een minimumloonverdiener wordt straks bepaald door het feitelijke aantal uren dat is gewerkt. Nu is het nog zo dat minimumloonverdieners die 40 uur werken een lager uurloon hebben dan mensen die 36 uur werken. Aan die ongelijkheid komt per 1 januari 2024 dus een einde. 

De invoering van het minimumuurloon kan vragen om aanpassingen van salarisadministraties, arbeidscontracten en cao’s. Werkgevers, salarisadministrateurs en cao-partijen kunnen meer informatie vinden in het Kennisdocument Wettelijk Minimumuurloon van de Rijksoverheid.


Redactie Floranews | 10-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS