zaterdag 2 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Gerberabedrijven fuseren tot FlowerHarmony

Gerberabedrijven fuseren tot FlowerHarmony

De twee gerberabedrijven CON Heulweg uit Kwintsheul en Batist Oranjepolder uit Maasdijk gaan per 1 januari 2024 samen verder onder de naam FlowerHarmony. Door de fusie ontstaat een bedrijf van bijna 9 hectare, verdeeld over 3 teeltlocaties, op het gebied van minigerbera’s.

“Met alle ontwikkelingen waarmee onze sector te maken heeft op gebied van energie, arbeid en regelgeving zien we een toegevoegde waarde in kennis en krachtenbundeling”, vertelt Roy Batist van Batist Oranjepolder BV. “We werken door de telersvereniging al meer dan 15 jaar samen en kennen elkaar daarom heel goed. Ik ben een échte teler en wil mij daar dan ook volledig op kunnen focussen. Door deze fusie kunnen we de taken beter verdelen en ons meer bezighouden met de dingen waar we goed in zijn”, vult Wouter van Dijk van CON Heulweg BV aan.

foto: Colours of Nature

Versterking directie

Met de fusie wil het bedrijf zich ook beter profileren als een aantrekkelijke werkgever. Het eerste resultaat hiervan is al geboekt. Na de verkoop van zijn gerberabedrijf in Made zal Twan Breugem de directie namelijk komen versterken. Hierdoor kan de taakverdeling nog meer op specialisme worden ingevuld. “Per 1 november is mijn bedrijf verkocht aan de buurman. Ik zag te weinig toekomst perspectief voor mijn bedrijf om flink in te investeren. Het alleen runnen van een tuinbouwbedrijf is daarnaast erg intensief, maar door samen met Roy en Wouter verder te gaan zie ik volop perspectief om aan de toekomst te werken”, legt Twan Breugem uit.

Colours of Nature

Beide bedrijven zijn lid van telersvereniging Colours of Nature UA, een coöperatie van zeven gerberabedrijven. Met de fusie wordt FlowerHarmony het op een na grootste lid van de telersvereniging. Met een totale oppervlakte van 35 hectare is de telersvereniging marktleider in zijn segment. Met een focus op de retail en grootschalige groothandel.


Leandra de Boef | 09-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS