woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Klondike Gardens en De Boer Calla slaan handen ineen: De Boer Calla Berkel

Klondike Gardens en De Boer Calla slaan handen ineen: De Boer Calla Berkel

Klondike Gardens en De Boer Calla slaan handen ineen en gaan samenwerken onder de naam De Boer Calla Berkel. In de kas van Klondike Gardens aan de A.H. Verweijweg stonden tot eind juni Germini’s te groeien. Deze maken door de nieuwe samenwerking plaats voor een andere teelt, namelijk die van de grootbloemige Calla snijbloem. Daarnaast blijft Klondike Gardens op de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs in productie met een ruim assortiment Germini’s en De Boer Calla’s in productie met Calla’s en de bicolour snijhortensia Sunsation op de kwekerij in Amstelveen.

V.l.n.r. Ruud van Leeuwen, Tom van Leeuwen en Rob de Boer 

Afgelopen zomer zijn de teeltsystemen gereed gemaakt voor de productie van de sierlijke bloem. Rob de Boer: “Exact een jaar geleden raakten wij met elkaar in gesprek. Ik was op zoek naar een grotere en modernere teeltlocatie voor de teelt van mijn Calla’s. Daarnaast wilde ik graag gaan samenwerken met andere ondernemers. Het sparren en gezamenlijk ondernemen biedt naar mijn idee veel voordelen. Ik kende Tom van Leeuwen al via de HAS Hogeschool in Delft, dus dat maakte het aanknopen van het gesprek makkelijker. De gesprekken hebben ertoe geleid dat we een jaar later in een kas staan vol met grootbloemige Calla’s. De eerste bloemen zijn al geoogst, erg fijn om te kunnen zeggen dat ze van dezelfde hoogwaardige kwaliteit zijn die klanten van ons gewend zijn.”

Tom van Leeuwen: “Wij zijn enorm enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Doordat we gezamenlijk optrekken met De Boer Calla’s slaan wij op deze kwekerij een andere weg in, dat dankzij hun kennis, expertise en vertrouwde klantenkring mogelijk is. Zoals op de kwekerij van de Boer in Amstelveen ook al gebeurde, zorgen we ervoor dat de Calla’s er zijn op de belangrijke momenten. Thanksgiving en Allerheiligen zijn bijvoorbeeld de eerste feestdagen die voor dit product belangrijk zijn. De grootste variëteit die wij telen is de witte Captain Ventura, de overige variëteiten wijzigen met de seizoenen mee. Momenteel oogsten wij Captain Ventura, Captain Odeon, Carrera en White Horse. Halverwege oktober tot aan kerstperiode komen hier nog enkele soorten bij”.


Redactie Floranews | 04-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS