dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Warm weer in september drukt omzet FloraHolland

Warm weer in september drukt omzet FloraHolland

Royal FloraHolland noteerde in september 2023 voor alle productgroepen een lagere omzet dan in dezelfde maand in 2022. Vooral bij snijbloemen is de omzetdaling met 17,5 procent groot. Deze daling zou volgens de veiling vooral te danken zijn aan het warme weer in september, waardoor consumenten minder snel bloemen kopen.

De prijzen van roos, gerbera en tulp vielen erg tegen ten opzichte van vorig jaar september. Vooral bij gerbera zou er sprake zijn geweest van een overaanbod omdat het gewas eerder oogstrijp was dan normaal. Het aandeel onverkocht aanbod was daardoor ook relatief hoog.

De daling van de omzet bij kamerplanten is met 2,7 procent veel minder groot, net als de omzetdaling van tuinplanten met 3,2 procent. Bij snijbloemen is omzetdaling vooral een prijseffect. Bij planten is de prijs goed, maar blijft het aanbod vooral achterblijft bij vorig jaar september. Het aanbod kamerplanten bleef 7,3 procent achter en dat van tuinplanten 9,8 procent.


Redactie Floranews | 04-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS