dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen trekken samen op

Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen trekken samen op

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat en die van de vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen van LTO hebben afgesproken samen op te trekken bij zaken die voor de rozensector van belang zijn. Inhoudelijk vindt afstemming plaats door het uitwisselen van informatie en het afstemmen van agendapunten. Daarnaast is budget aanwezig voor ledenbijeenkomsten. 

In 2022 hebben beide Cultuurgroepen al gezamenlijk twee inzendingen op de Floriade verzorgd. “Die samenwerking beviel heel goed”, zegt Hetty Crooijmans, voorzitter van de Cultuurgroep Rozen onder Anthos-secretariaat. “Na een gezamenlijke startbijeenkomst op locatie in Almere, hebben we mooie inspiratietuinen voor zowel de consumenten als de openbare ruimte neergezet.”

In 2016 besloot de Cultuurgroep Rozen het secretariaat onder te brengen bij Anthos. Daardoor werd de wens om de focus naar de afzet en promotie te verschuiven ingewilligd. Zo ging in 2018 het promotieprogramma Roses4Gardens van start. Ook zijn de keuringen voor Excellence Roses bij de Cultuurgroep ondergebracht. De focus van de LTO-Cultuurgroepen ligt vooral op teelt-technische zaken. Zo vullen de cultuurgroepen elkaar goed aan. “Een eenduidig optreden naar buiten toe is voor de rozensector zeer belangrijk”, licht voorzitter van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen Aad Vollebregt de samenwerking toe. “Op deze manier weten we elkaar te vinden bij actualiteiten en versterken we elkaar waar nodig.” 


Redactie Floranews | 03-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS