vrijdag 19 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nieuwe viool voor André Rieu

Nieuwe viool voor André Rieu

André Rieu heeft zondag op zijn 74ste verjaardag een bijzonder fleurig cadeau aangeboden gekregen: een nieuwe viool. Geen Stradivarius, maar een vrolijke najaarsbloeier voor tuin, balkon en terras.

André Rieu met zijn nieuwe violen - foto: Harry Heuts

De violist en orkestleider doopt op het Vrijthof zijn nieuwe Viola ‘André Rieu’ met champagne. Het tuinplantje met een intense kleurschakering van geel, rood en oranje is hem als eerbetoon aangeboden door de Nederlandse violenkwekers. Wim Hillenaar, burgemeester van Maastricht, reikt het fleurige cadeau uit. Op de terrassen van de horeca langs het Vrijthof staan de vrolijke violen deze herfst en winter te stralen. Ook passanten zijn spontaan getrakteerd op schalen met de nieuwe viool.

Viola ‘André Rieu’ is een nieuwe grootbloemige viool die bloeit in de herfst en winter. Tijdens de bloeiperiode kijken de rechtopstaande bloemen je als het ware aan. De vorstbestendige plant behoudt door de korte bloemstelen een compacte vorm. Viola ‘André Rieu’ is veredeld door Syngenta Flowers uit Enkhuizen en zal vanaf najaar 2024 verkrijgbaar zijn bij tuincentra.

 


Redactie Floranews | 02-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS