zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Verken de kracht van data: De bloemen- en plantensector in volle bloei

Verken de kracht van data: De bloemen- en plantensector in volle bloei

Ruim 100 sierteeltmarketeers waren donderdag 28 september aanwezig op het 8e NIMA Sierteelt Marketing Event bij Boerderij Het Lansingerland. Tijdens het event stond de vraag centraal hoe het gebruik van data-technologie en AI de bloemen- en planten wereld nog meer kan laten bloeien. Experts van binnen en buiten de sector deelden hun inzichten en visie delen.

Het event trapte af met een inspirerende rondleiding op Lely-voorbeeldbedrijf Boerderij Het Lansingerland door Henk van Dongen, Manager Value Team Manure bij Lely International, waarna het event zelf werd geopend met een inleiding door Cock van Bommel, voorzitter NIMA FAM.

Toepassing data

Sherelle Schmidt, Shopper Marketeer bij Bloemenbureau Holland, en Irene Eijs, Director data strategy & analytics bij Matter Content Agency namen de aanwezige sierteeltmarketters mee in een presentatie over de toepassing van data in de consumentenmarketing. Daarna was het de beurt aan Nancy van Kleef, Directeur Strategy, Marketing & CSR, van de FM Group en Joël Van Den Hoogen, Creative Director bij Twain Creative Agency of de marketeers te inspireren met een presentatie met als titel Growing the Future Garden. Martin de Ruiter Commercieel Manager Floriday sloot het eerste deel af met een presentatie over De kracht van de nieuwe digitale wereld.

Kansen AI

Wilco Verdoold, docent van #ai #digital #marketing #innovation #generativeai bij Hogeschool van Amsterdam nam na de break de marketeers mee in de kansen en mogelijkheden van AI in de toekomst. Hij benadrukte hoe AI een toegevoegde waarde kan hebben binnen een bedrijf. Maar dat je, als je besluit AI in te zetten, wel zelf altijd nog verantwoordelijk bent. "Je bent zelf de piloot en de tools zijn de copiloot."

De afsluitende spreker was Henk van Dongen, die ook eerder op de dag de rondleiding op de boerderij verzorgde. “Dairy Farming and Digital Farming, a business game changer” was het thema van de Manager Value Team Manure bij Lely International.

Implementatie

Zoals gebruikelijk bij de sierteelt marketing events waren er ook nu meerdere implementatie rondes, waarbij de aanwezigen in groepen aan de slag gingen met vraagstukken van de sprekers en de toepasbaarheid van data en AI in de sierteeltmarketing.

Save the Date!

Het 8e Sierteelt Marketing Event werd georganiseerd door Cock van Bommel, Caroline Nederpelt en Ronald van Schie van de NIMA Foodchain & Agrimarketing Community. Het event is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Bloemenbureau Holland.

Save the date: Op 21 maart 2024 vindt de 9e editie van het Sierteelt Marketing Event plaats.


Leandra de Boef | 03-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS