woensdag 17 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Febe Floré 20 jaar bij Microflor

Febe Floré 20 jaar bij Microflor

Febe Floré stapte twee decennia geleden Microflor binnen. Ze trad toe tot het verkoopteam en vervulde al snel een veelzijdige rol die niet alleen verkoop omvatte, maar ook nauwe betrokkenheid bij veredeling en het leggen van de allereerste bouwstenen voor projectmanagement. Microflor was op dat moment 19 jaar en stond onder leiding van Ronie Van Rysselberghe. Ronie was haar mentor in wiens voetsporen ze laten zou treden.

Microflor blikt samen met de huidige CEO terug op de 20 jaar, waarin ze getuige was van veranderingen in de sector. Het was een uitdagende reis voor zowel Microflor als bedrijf, als voor Floré als individu. De mijlpaal laat Microflor niet onopgemerkt voorbijgaan. Het bedrijf heeft als verrassing Febe´s bureau versierd met 20 verschillende rassen, elk verbonden met een specifiek jaar.

Febe deelt ook haar twee persoonlijke favorieten uit deze bijzondere collectie. Het prachtige vlekkenpatroon van PH02221 Firework is een lust voor het oog, hoewel dit ras helaas niet kan concurreren op het gebied van productiviteit. De weelderige bloemenpracht van PH03587 White Punch brengt het speelse karakter van de phalaenopsis tot leven, en het bijzondere is dat de takken mooi rechtop blijven staan zonder te verzakken.

In 2012 selecteerde Febe een zaailing met een opvallende harlekijnrode kleur, met de boodschap dat dit nooit verloren mocht gaan. Maar zoals dat gaat in de wereld van selectie, voldeed deze zaailing uiteindelijk niet aan alle belangrijke criteria. "Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik een harlekijnrode kleur zag in een phalaenopsis, dat was in Taiwan bij Pony Orchids. Ik was toen 10 minuten lang sprakeloos vanwege de intense kleur."

Wat brengt de toekomst, zelfs na deze 20 jaar vol uitdagingen en kansen? Febe deelt haar visie: "Er groeit een groter bewustzijn voor mensgericht en duurzaam ondernemen, en ik ben ervan overtuigd dat dit het geluk van ons allen ten goede zal komen. Natuurlijk brengt dit ook grote uitdagingen met zich mee, vooral voor onze sector, maar we beschikken over een innovatieve industrie die zeker de juiste oplossingen zal vinden. We hebben een schitterend product dat bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal. Planten in en rondom ons huis toveren altijd een glimlach op ons gezicht."

 


Redactie Floranews | 02-10-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws



2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS