zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

In gesprek met Gerja van den Burg over 10 jaar Evanthia

In gesprek met Gerja van den Burg over 10 jaar Evanthia

Evanthia bestaat op 1 oktober 2023 tien jaar. In het kader van dit jubileum spraken wij met Gerja van den Burg. Zij heeft het ontstaan en de ontwikkeling van Evanthia van dichtbij meegemaakt. Het bedrijf is ontstaan vanuit Combinations, dat zich op 1 oktober 2013 splitste in Noordam plants en Evanthia. Een splitsing in de veredeling van enerzijds groenteplanten en anderzijds sierteelt.

Van den Burg is 31 jaar geleden bij Nico Grootendorst, de huidige eigenaar van Evanthia, terecht gekomen en is altijd met hem meeverhuisd. “Dus toen Evanthia is opgericht zat ik er al 20 jaar. Ik ben onderhand ervaringsdeskundige in bedrijfswijzigingen zou je kunnen zeggen”, zegt ze lachend. Het motto van Van den Burg is “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Ze heeft binnen het bedrijf dan ook al op verschillende afdelingen gewerkt en uiteenlopende werkzaamheden verricht. Momenteel werkt ze bij de afdeling sourcing, waar ze zich vooral bezighoudt met het inkopen van de weefselkweek.

Een ‘gewone’ werkdag

1 oktober 2013 was voor Van den Burg een ‘gewone’ werkdag. “Wij zaten op dat moment in een kantoor aan het Bagijneland. De geboortedag van Evanthia werd gevierd met een lekkere tompouce, maar daarna was het weer snel door bikkelen”, vertelt Van den Burg.

Het was een behoorlijk hectische periode. “De start van Evanthia betekende vooral ook veel werk. Er moest een nieuwe administratie opgezet worden, data omgezet worden naar Evanthia, voorraden van de zaden geïnventariseerd en ingeboekt worden. Lopende orders werden omgezet van het ene systeem in het andere en natuurlijk moest er ook een logo, briefpapier en visitekaartjes gemaakt worden.” Een hele drukke tijd dus, waarin Van den Burg er vooral mee bezig was om Evanthia een goede start te kunnen geven en alles in een keer goed te doen.

Grote stappen

Als ze kijkt naar het Evanthia van 10 jaar geleden en dat van nu, ziet ze als grootste verschil zo’n 80 personen. “Evanthia is van een paar personen in dienst uitgegroeid naar nu bijna 90 medewerkers. Wat is begonnen met hard werken en alles zelf doen is binnen 10 jaar uitgegroeid tot een professioneel bedrijf.” Waar ze vroeger alles zelf moest doen zijn nu afdelingen verantwoordelijk voor verschillende stukjes Evanthia. “En uiteindelijk zijn we met elkaar verantwoordelijk voor het totale welzijn van Evanthia.”

Terugkijkend is ze weleens verbaasd dat de tijd zo snel voorbij gegaan is en dat ze alweer 10 verder zijn. “Die 10 jaren zijn omgevlogen. Maar het zijn wel 10 voorspoedige jaren geweest. Dat is zeker. Onze eigen genetica heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt. In die tijd is ook Enviro overgenomen wat onze eigen genetica ook weer verrijkte. Dus terugkijkend kan ik zeggen dat we grote stappen gemaakt hebben.”

Vooruitkijkend

Naast terugkijken is een jubileum ook een mooi moment om vooruit te kijken. Voor de 59-jarige Van den Burg geldt dat ze de komende 10 jaar niet vol zal gaan maken bij Evanthia omdat ze dan al van haar pensioen hoopt te kunnen genieten. “Maar ik denk zeker dat Evanthia over 10 jaar het 20-jarig bestaan viert. Evanthia blijft de komende 10 jaar zeker een belangrijke speler in het veld!”

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 29-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS