woensdag 6 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Incotec wint met Speed Up Reforestation de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023

Incotec wint met Speed Up Reforestation de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023

Incotec heeft de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023 gewonnen met Speed Up Reforestation, een initiatief om het proces van herbebossing te versnellen. De prijs werd tijdens de algemene ledenvergadering van Plantum door Marien Valstar uitgereikt aan Marion Smorenburg van Incotec.

Het project 'Speed Up Reforestation' is een samenwerking tussen Incotec en Land Life en is gericht op het mondiale probleem van ontbossing en de bedreigingen waarmee bossen te maken hebben. Wereldwijd zijn er ambitieuze doelstellingen vastgesteld voor het herstel en de bescherming van bossen, en Incotec draagt op unieke wijze bij aan deze missie door zich te focussen op het versnellen van herbebossing.

De technologie en kennis die in de zaadsector zijn ontwikkeld, worden nu toegepast voor de coating van boomzaden. Door zorgvuldige selectie en behandeling wordt de kieming verbeterd, het plant- en groeiseizoen verlengd en het slagingspercentage van herbebossingsprojecten verhoogd. Dit heeft als resultaat dat grotere stukken land kunnen worden ingezaaid en dat herbebossing kan plaatsvinden, zelfs op gedegradeerde gronden.

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023 prijst 'Speed Up Reforestation' als een concreet initiatief dat een cruciale rol speelt bij het aanpakken van een wereldwijd vraagstuk. De toepassing van technologie en kennis uit de zaadsector in de bosbouwsector is een uitstekend voorbeeld van de bijdrage die de zaadsector kan leveren aan duurzaamheid. 


Redactie Floranews | 22-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS