woensdag 17 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Dahlia Dreaming #blog

Dahlia Dreaming #blog

Op één van de warmste dagen van september bracht Maarten Huisman een bezoek aan Marlies en Linda van Fam Flower Farm, vergezeld door Angelique van We Love Gardens. Hun vriendschap gaat al terug tot 2016, toen Maarten ceremoniemeester was op haar huwelijk. Ben je nog niet bekend met haar instagramaccount? Volgens Maarten is het een aanrader; het staat boordevol inspiratie voor tuinliefhebbers.

In dit nieuwe blog neem ik jullie mee op een betoverende dahlia reis, een magische plek waar dahlia's tot leven komen in de Nederlandse zandgrond. Na IJsheiligen, half mei, gaan hier de dahlia knollen de grond in en veroveren ze de harten van bloemenliefhebbers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en zelfs in de Polen en Letland weten ze deze prachtige bloem te waarderen. En wat misschien wel het meest opvallend is, is dat maar liefst 95% van hun klanten en fans vrouwen zijn.

Wat FAM Flower Farm zo bijzonder maakt, is de vrouwelijke touch die ze aan hun bloemen geven. Die touch zie je in alles terug, de fotografie, hun verhalen en de verpakkingen. In een sector die vaak door mannen wordt gedomineerd, brengen Linda en Marlies niet alleen de romantische kant van bloemen naar voren, maar ook het productieproces en duurzaamheid. Hoewel hun producten niet 100% biologisch zijn, doen ze veel op het gebied van duurzaamheid, wat zeker de aandacht verdient.

Een van de uitdagingen waarmee ze te maken hebben, is de te veel regen, maar dankzij zandgrond waarin ze hun dahlia's kweken en het vinden van slimme oplossingen gevonden, zoals sloten voor afwatering gaan ze deze uitdagingen tegemoet. Ook slakken kunnen soms problemen veroorzaken, maar de liefde en toewijding van Linda en Marlies overwinnen deze obstakels keer op keer.

Wat betreft kleuren, zijn lichtroze tinten hun bestsellers, maar ze bieden een enorm scala aan kleuren. Zo zag ik tijdens mijn bezoek dahlia’s in dieprood, knallend geel, dubbelkleurig en zelfs bijna zwart. Ook de vele verschillende bloemvormen waren waanzinnig; pom pons, stervormig en soms zo groot en ‘pluizig’ dat het wel suikerspinnen leken in plaats van dahlia’s. Maar ook waren er bloembedden waar het wemelde van de bijen, hommels en vlinders, deze ‘open’ bloemen zijn als een buffet voor deze insecten. Dus wil je bijdragen aan de biodiversiteit, dan is de dahlia daar ook heel geschikt voor. Dahlia’s zijn er in diverse lengtes van bijna bodem bedekkend tot wel bijna 100 cm hoog! De velden bloeien tot half september voordat de knollen worden geoogst. Maar hier komt het geheime ingrediënt: consumenten mogen de dahlia knollen pas uit de pot halen nadat de plant geel/bruin is geworden, direct na de eerste vorst. Dus wees geduldig! Dit zorgt voor gezonde knollen en prachtige bloemen in de toekomst. En zodra ze in bloei staan, moedigen Linda en Marlies je aan om gul te zijn met het snijden van de bloemen ✂️ - geniet van hun bloemenpracht op de vaas!

FAM Flower Farm begon pas zes jaar geleden, in 2017. En nadat de dahlia’s de grond uit zijn is het tijd voor tulpen en narcissen, want FAM Flower Farm is meer dan alleen de prachtige dahlia’s. Met 30 hectare aan knollen en 3 hectare in volle bloei, is FAM Flower Farm een betoverend stukje bloemenparadijs.

Het instagramaccount van de vriendinnen is ongekend populair, met maar liefs 166000 volgers weten ze vele harten te veroveren met hun kleurrijke en eigentijdse foto’s en video’s. En hiermee hebben zelfs de aandacht van Engelse influencers weten te trekken, wat de internationale allure van hun prachtige bloemen benadrukt. Eén van de rassen wat echt instafamous is, heet Jowey Winnie, dus als je op zoek bent naar de volgende Instagram-waardige bloem, weet je waar je moet zijn!

Kortom, FamFlowerFarm is niet zomaar een bollen & knollenkwekerij; het is een plek vol passie, toewijding en betovering. Of je nu een doorgewinterde bloemenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke invulling van je tuin of terras, een bezoek aan de website van FAM Flower Farm zal je hart veroveren en je laten genieten van de prachtige wereld van dahlia's, tulpen, muscari en narcissen. 🌸💐🌼 Wil jij volgende zomer ook genieten van dahliapracht in je tuin? Heb dan nog even geduld hebben, de FAM Flower Farm dahlia webshop gaat 1 januari weer open, je kunt er nu terecht voor bloembollen die je vanaf volgende maand weer kunt planten.

Maarten Huisman
www.mppr.nl - hello@mppr.nl - 0612193798 

 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 20-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS