dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Sonia Janssen

De 5 vragen aan... Sonia Janssen

Van 20 tot en met 22 september is Nederland gastland op ExpoPlantas in Bogotá, Colombia. In de aanloop naar deze beurs stelden wij onze vijf vragen aan Sonia Janssen, Sales Manager Zuid- en Centraal Amerika bij Evanthia. Zij is tijdens de ExpoPlantas aanwezig in het Holland Paviljoen.

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sonia Janssen, ik ben in Leiden geboren met een Colombiaanse moeder en Rotterdamse vader. Ik heb op veel plekken gewoond maar heb uiteindelijk toch gekozen voor het gezellige en mooie Nederland. Ik hou veel van reizen en heb samen met mijn zoon en onze hond heel Europa doorgereden in ons blauwe volkswagenbusje.
In 2009 ben ik begonnen in de bloemen, omdat het een dynamische en internationale wereld is met vrolijke producten. Destijds importeerde ik snijbloemen en was dus vooral bezig met het eindproduct. Nu werk ik als Sales Manager Zuid- en Centraal-Amerika bij Evanthia en sta ik juist aan de oorsprong van de keten, wat ook heel boeiend is.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Wat de functie bijzonder maakt is het contact met de grote en ook kleinere kwekers in de verschillende landen van Centraal- en Zuid-Amerika. De landen lijken ogenschijnlijk op elkaar en hebben sommige karakteristieken gemeen, maar ze zijn alsnog zeer verschillend. Het is mooi om met al deze diverse bedrijfsculturen te werken.
Een belangrijk aspect van mijn werk is het uitzoeken welk product in welke teeltomstandigheden het beste groeit. Hiervoor is het opbouwen van een goede relatie met de kwekers cruciaal, net als gerichte technische ondersteuning.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Net als veel andere mensen maak ik me zorgen om de klimaatverandering. Een zorg die nog concreter wordt met alle nieuwsberichten over bosbranden en andere extreme weersomstandigheden. Hopelijk is dit iets waar ook onze industrie zich om bekommert. Met als resultaat dat we klimaatneutraler kunnen opereren. Zeker wij als veredelaars hebben een verantwoordelijkheid om hieraan mee te helpen door resistentere en efficiëntere soorten te ontwikkelen.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen vanuit jouw functie bij Evanthia?

Wat ik tot nu toe erg waardevol heb bevonden is het nauw samenwerken met kwekers om zoveel mogelijk kennis uit te wisselen en de keten met elkaar te verbinden.
Verder zou ik graag nog beter willen samenwerken met overheidsinstanties, zowel lokaal als in het buitenland, om mogelijke handelsbelemmering te kunnen minimaliseren.
Dit jaar is Nederland gastland op de ExpoPlantas in Bogota (Colombia) en ik hoop daar het groene planten assortiment van Evanthia onder de aandacht te brengen en onze kennis in te zetten om ook in dit segment flink te groeien in de regio.

Wat ga je dit weekend doen?

Bijkomen van alle indrukken op de beurs en hopelijk een lange boswandeling maken en misschien naar de sportschool. Waarschijnlijk wordt het uitgebreid koken, onkruid wieden en een goede film kijken.

Bron: www.floranews.com
Redactie Floranews | 19-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS