dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Haymarket Media Group en Green Solutions nemen Garden Connect over

Haymarket Media Group en Green Solutions nemen Garden Connect over

Garden Connect is overgenomen door Haymarket Media Group en Green Solutions Software GmbH. Met de overname van het online marketingbureau voor de tuinbranche wordt volgens de partijen een verbeterd en uitgebreid dienstenaanbod geboden aan de klanten en partners van Garden Connect en Green Solutions. De komende 12 maanden zal Garden Connect overgaan in Green Solutions International. Het Garden Connect team blijft opereren vanuit Amsterdam in combinatie met Green Solutions en de bestaande medeoprichters, Frank de Lange, Edwin Meijer en Jeffry Breure, behouden hun functie binnen het bedrijf. 

"Door het combineren van de kwaliteiten en ervaring van de drie bedrijven kunnen we nu de best mogelijke omnichannel oplossingen leveren aan alle belanghebbenden in de branche, van retailers en kwekers tot kwekerijen en leveranciers." Met de investering van Haymarket breidt het bedrijf zijn aanwezigheid uit naar Nederland, naast bestaande locaties in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Hong Kong, Singapore en India.

Haymarket heeft al lange tijd een leidende positie in de media & data voor de tuinbranche, als moederbedrijf van magazines als Horticulture Week (UK) en TASPO (DE), en heeft klanten als Royal Botanic Gardens, Kew Gardens (RHS) en Tillington Group of Garden Centres. Ondertussen zijn Green Solutions en Garden Connect al leiders in hun eigen markten. Het ankerpunt van het digitale productaanbod van Green Solutions is de Cloud Software, waarmee bedrijven alle kanalen, dus zowel online als offline, centraal kunnen integreren. Klanten van Garden Connect krijgen nu toegang tot dit platform en daarbij ook de uitgebreide Green Solutions database, die duizenden foto's, video's, redactionele artikelen, plant- en productgegevens bevat.

"Haymarket en Green Solutions werken al enige tijd prettig samen en nu we Garden Connect aan boord hebben, is het perfecte platform gevonden om Green Solutions International verder te ontwikkelen. Onze combinatie van kennis en ervaring in de branche betekende dat we allemaal snel beseften hoe veel voordeliger het zou zijn om samen te werken en onze krachten te bundelen, in plaats van te concurreren op dezelfde markten", aldus Kevin Costello, Global Chief Executive bij Haymarket Media Group. "Ik zie er naar uit om nu voort te bouwen op deze expertise en een compleet en professioneel product te creëren voor onze klanten en partners. Deze unieke samenwerking biedt een SaaS platform en wordt gecombineerd met Haymarket's bestaande kennis en expertise in de branche. Ik kijk ernaar uit om te zien wat we de komende tijd allemaal kunnen bereiken voor de hele tuinbranche."

Alexander Kelm, Managing Director en CEO van Green Solutions voegt hieraan toe: "Garden Connect sluit perfect aan bij onze internationaliseringsstrategie, waarbij Garden Connect een solide onderdeel van de Green Solutions familie wordt. Met de jarenlange ervaring, de overlappende producten en een klantenbestand dat al tientallen jaren bestaat, is Garden Connect klaar om onze internationale activiteiten naar een hoger niveau te tillen. Als Green Solutions International is er een duidelijk plan om het bestaande groeitraject van Garden Connect in de komende jaren aanzienlijk te versterken."

Edwin Meijer, Co-Founder en CMO bij Garden Connect: Met z'n drieën willen we de best mogelijke ervaring leveren aan elke partij in de tuinbranche. De overname betekent ook nieuwe mogelijkheden om ons aanbod aanzienlijk uit te breiden - van toegang tot de uitgebreide fotodatabase tot de integratie Green Solutions platform. Samen hebben we veel kennis en mogelijkheden in huis. Met Green Solutions International is er een duidelijk plan om het bestaande groeitraject van Garden Connect de komende jaren aanzienlijk te versterken." 


Redactie Floranews | 18-09-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS