zondag 21 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Groene totaalbeleving in Boskoop

Groene totaalbeleving in Boskoop

Tijdens de Groen-Direkt Najaarsbeurs én Plantarium|Groen-Direkt op 23 en 24 augustus 2023 was Boskoop hét Europese middelpunt van de tuinplantenhandel. Beiden ontvingen opvallend veel inkopers en handelaren uit binnen- en buitenland. Met maar liefst 4,5 km aan tuinplanten, uitgebreid mediterraan aanbod en de kick-off van het kerstbomenseizoen was de beurshal weer goed gevuld. Tegelijkertijd presenteerden ruim 220 standhouders zich in de aansluitende hallen en vond de eerste editie van de Green Retail Awards plaats tijdens de najaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt. Kortom; één compleet tuinplantenevenement vol inkoopinspiratie én een positieve sfeer!

Mediterraan aanbod slaat aan

Het aanbod tuinplanten was ook deze editie van de Najaarsbeurs weer prachtig. Na een succesvolle lancering van haar eigen import van Mediterrane planten tijdens de Voorjaarsbeurs, presenteerde Groen-Direkt ook op de Najaarsbeurs een groot assortiment mediterrane planten zoals kruiden en struiken. “We zijn zeer tevreden met onze keuze om het heft in eigen hand te nemen voor deze productgroep. Tegelijkertijd houden we ons assortiment en onze logistieke prestaties scherp in de gaten. De omzet en de reacties op de monsterpresentatie op deze beurs geeft vertrouwen richting volgend voorjaar”, vertelt Hans Cok, adjunct-directeur van Groen-Direkt.

Markt staat niet stil
Volgens Cok komt de tuinplantenmarkt na 3 turbulente jaren, met zowel tekorten als overschotten, in een rustiger vaarwater. “De Najaarsbeurs liet zien dat vraag en aanbod behoorlijk in balans zijn. Dit is gezond voor zowel de kweker als inkoper.” Dit betekent volgens hem niet dat de markt stilstaat. “De verkopen deze beurs zijn beduidend beter dan de editie van vorig jaar. Toen zorgden politieke en economische onzekerheden voor voorzichtigheid bij consumenten en ook bij inkopers. Omdat de verkopen via de webshop nog doorlopen kunnen we de balans nog niet exact opmaken, maar we verwachten uit te komen op een hogere omzet van 15 tot 20 procent ten opzichte van de Najaarsbeurs 2022. Daar zijn we dik tevreden over”, aldus Cok.

Eerste editie Green Retail Awards

Tijdens de beurs vond de eerste editie van de Geen Retail Awards plaats. Op drie plekken werden de inzendingen voor de keuringen ‘Beste KVBC Nieuwigheid’, ‘Beste Marktinnovatie’ en ‘Bezoekersfavoriet’ getoond. De specialisten van de KVBC verkozen ‘Diervilla splendens’ van Vakplant BV tot beste noviteit. De beste marktinnovatie werd beoordeeld door een internationale jury. Van de 16 zeer uiteenlopende aanmeldingen werd ‘Precious Earth (Mossen)’ van Vof de Leeuw den Engelsen tot winnaar bekroond en krijgt daarmee een podium in de Intratuin. Voor de ‘Bezoekersfavoriet’ konden de beursbezoekers met groene ballen hun stem uitbrengen. ‘Hydrangea paniculata Living Little Rosy’ van Hinrichs Pflanzen was bij uitstek de favoriet van deze Najaarsbeurs.

Beursmanager Marjolein Wieckardt is zeer enthousiast over deze najaarseditie. “De presentatie van de nieuwigheden voor de Green Retail Awards, is heel goed geslaagd. Het waren echte hot spots op de beurs, waardoor alle inzendingen goed onder de aandacht zijn gekomen”, aldus Marjolein. “We zijn er in geslaagd om een mooie en overzichtelijke beurs neer te zetten. En wie je ook vroeg, de beurs was goed!”

Kick-off kerstbomenseizoen

Traditiegetrouw gaf Groen-Direkt tijdens de Najaarsbeurs het startsein voor de exclusieve voorverkoop van kerstbomen. Naast 500m2 aan soort- en maatcombinaties van kerstbomen was er volop aandacht voor alle benodigdheden voor de kerstboomverkoop. Met de verwachting dat het een goed kerstbomenseizoen gaat worden, lieten inkopers en handelaren zich niet weerhouden door de zomerse temperaturen en profiteerden van mooie voorverkoopprijzen.


Redactie Floranews | 25-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS