zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Nederlandse chrysantenproducenten zetten vijf lokale helden in de bloemen

Nederlandse chrysantenproducenten zetten vijf lokale helden in de bloemen

Stichting Chryson heeft een ‘Local Hero Award’ uitgereikt aan vijf lokale helden uit diverse gemeenten binnen de provincie Utrecht. De winnaars zijn op een verrassende wijze en in samenwerking met lokale bloemisten eens flink in de chrysanten gezet. In vijf gemeentes binnen de provincie Utrecht is in samenwerking met lokale media gezocht naar helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk.

De vijf lokale helden zijn uitgekozen uit tientallen inzendingen die binnenkwamen via vrienden, familie en collega’s. De winnaars zetten zich in voor uiteenlopende zaken, van ouderenzorg tot de acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap. Als dank voor hun inzet ontvingen zij een ‘Local Hero Award’ en een uniek chrysantenbloemstuk, gemaakt door de teams van Bloemenboutique Fonville, Abbing Buitenhof, Valentina bloemen & lifestyle en Bloemenshop 4 Roses.

De lokale helden

Flip Boerland uit de stad Utrecht kreeg de award voor haar werk in de Domkerk en kinderkleding ruilpunt ’t Ruilhaventje. Aan Flip werden 2 grote manden vol met chrysanten aangeboden voor in de Domkerk en een chrysantenboeket voor thuis.

Els uit Bilthoven kreeg de award voor haar werk in woonzorgcentrum d’Amandelboom. Els ontving een chrysantentaart en kleine taartpuntjes om uit te delen aan bewoners.

Laura van Nieuwenhuijze uit Zeist voor haar werk bij het COC Midden-Nederland, dat opkomt voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap. Laura ontvangt een chrysantenhoed en boeket in de kleuren van de regenboog.

Frans Kamps uit Nieuwegein werd in het zonnetje gezet voor het oprichten en runnen van voedselbank Robin Food. Frans ontving 25 chrysantenboeketten voor hem en al zijn vrijwilligers. 

Decibella van Toss uit Maarssen krijgt de award voor haar werk voor minderbedeelde inwoners van de Stichtse Vecht. Decibella ontving een groot chrysantenarrangement voor haar zelf en daarnaast nog 10 chrysantenarrangementen om uit te delen aan minderbedeelden.

Blij verrast

Alle vijf winnaars zijn verrast en blij met het winnen van hun award, al delen zij allen de mening dat zij deze eer delen met alle andere vrijwilligers en donateurs die hen helpen bij hun missie. “Ik werd er een beetje stil van toen ik hoorde dat ik Local Hero 2023 in de provincie Utrecht was geworden. Eigenlijk vind ik het teveel eer, want ik ben nergens zonder de hulp van alle particulieren die spullen doneren. Voor mij is het winnen van deze award geen verdienste van mij alleen, maar eentje die ik deel met deze grote groep lieve mensen,” vertelt Decibella van Toss. “Het maakt mij een beetje ontroerd en verlegen om mijzelf de Local Hero van Zeist te mogen noemen. Het is een geweldige pluim en eer, dat wil ik met trots uitdragen,” vult Laura van Nieuwenhuijze aan.

Het samenwerkingsverband tussen de Nederlandse chrysantenkwekers -en veredelaars, introduceert dit jaar voor het eerst de Local Hero Award. De verkiezing van lokale helden vormt onderdeel van de collectieve promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum for the win’. Een campagne die laat zien dat je met chrysant een winnaar in handen hebt waarmee je met volume, kleur, houdbaarheid en creativiteit kunt scoren bij de consument. Maar dus ook een bloem om winnaars mee te belonen. Met de verkiezing van lokale helden is gestart in de provincie Utrecht en wordt nu verder uitgerold.


Redactie Floranews | 25-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS