dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

CEO Steven van Nieuwenhuijzen maakt plaats voor nieuwe leider Horticoop

CEO Steven van Nieuwenhuijzen maakt plaats voor nieuwe leider Horticoop

CEO Steven van Nieuwenhuijzen neemt afscheid van Horticoop. Nadat de organisatie van 2021 tot heden een succesvolle koerswijziging doorliep van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie, maakt de coöperatie zich nu op voor een nieuwe fase. CEO Steven van Nieuwenhuijzen ziet daarin een rol weggelegd voor een andere leider. Hij neemt daarom medio oktober afscheid van de coöperatie. De RvC beraadt zich over de nieuwe invulling van de rol van CEO. De taken van Van Nieuwenhuijzen worden voorlopig waargenomen door CFO Hend van Ravestein en Director Investments Wilco Schoonderbeek. 

Van Nieuwenhuijzen werd in januari 2021 aangesteld als CEO van Horticoop. De coöperatie stond toen aan de vooravond van een grote transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. Met die transitie werd ingezet op een duurzame en gezonde toekomst voor de tuinbouwsector door te investeren in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten. 

Van Nieuwenhuijzen kijkt met trots terug op de transitiefase:"In de afgelopen jaren hebben we inhoud gegeven aan de nieuwe strategie. We hebben mooie resultaten gerealiseerd en het fundament, zowel in de markt als met onze bedrijven en leden, versterkt. De Horticoop-organisatie is klaar voor de toekomst. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. Met de fase die Horticoop nu ingaat is de tijd aangebroken voor een ander soort leider. Daarom heb ik besloten mijn rol als CEO over te dragen.”

“We vinden het jammer dat Steven ons verlaat, maar respecteren en begrijpen zijn keuze. We zijn dankbaar voor zijn inzichten, bevlogen leiding, inzet en de manier waarop hij een andere wind heeft doen waaien binnen de organisatie. Daardoor is de basis gelegd en kan Horticoop zich nu richten op het uitgroeien tot toonaangevende investeerder in de glastuinbouwsector”, reageert Horticoop-voorzitter Joris Elstgeest namens de RvC. 

 


Redactie Floranews | 25-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS