zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Kinderboek over vaste planten overhandigd aan kinderburgemeester Boskoop

Kinderboek over vaste planten overhandigd aan kinderburgemeester Boskoop

Babette en Maxime hebben tijdens Plantarium|Groen-Direkt het eerste kinderboek ‘Hoor jij ze ook….?’ aangeboden aan kinderburgemeester Yfke Stolker. Het kinderboek is een initiatief en uitgave van Stichting Perennial Power. Met het boek wil dit collectief van 60 vaste plantenkwekers jong en oud inspireren om meer groen in de tuin te gebruiken en de schoonheid van vaste planten laten zien. Op de beurs was het boek één van de 14 bezoekersfavorieten. Het is geschreven door Joyce van der Bas-Walthaus, Jan-Willem Rotteveel en Sandra Balk. De illustraties zijn gemaakt door Liz Meester.

Foto: Perennial Power

In het boek wordt kennisgemaakt met zeven vaste planten die aan de hand van de Nederlandse benaming worden voorgesteld. Eigenlijk stellen ze zichzelf voor, ze kunnen namelijk gewoon praten. Maar alleen kinderen kunnen ze verstaan.

De personages Babette, Lisa en Maxime ontmoeten de planten en leren ze beter kennen via hun unieke eigenschappen. Ook krijgen ze uitleg over de verzorging, zien ze de impact van de seizoenen op hun tuin en ontdekken ze de positieve invloed van vaste planten op insecten en vogels.
Zouden zij net zo'n mooie tuin als opa en oma kunnen maken?

Kinderburgemeester
Yfke uit Boskoop, de nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn, kreeg het eerste exemplaar. Yfke: “Ik vind het een leuk boek, vooral omdat de planten kunnen praten. En kinderen kunnen van dit boek leren hoe ze zelf hun tuin groener kunnen maken en dat vind ik heel belangrijk.” Als cadeau ontving ze ook alle zeven hoofdrolspelers voor haar eigen tuin.

Wat als idee een aantal jaar geleden begon, is nu een tastbaar boek geworden voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. In het boek lees je dat de kennis, opgedaan door (groot-)ouders, op een speelse manier wordt doorgeven aan kinderen. Alles begint immers bij de basis. Daarom heeft Perennial Power met dit boek zich ook bewust geconcentreerd op de jongere generatie.

‘Hoor jij ze ook…?’ is een kinderboek voor de jongere generatie. Het boek, met 42 pagina’s, hardcover en verkoopprijs 14,95 Euro, is te bestellen op de website www.perennialpower.nl en verkrijgbaar via de leden. 


Redactie Floranews | 25-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS