vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Feestelijk Plantarium|Groen-Direkt voor Magical Hydrangea

Feestelijk Plantarium|Groen-Direkt voor Magical Hydrangea

Magical Hydrangea vierde tijdens Plantarium|Groen-Direct in Boskoop een feestje met de kwekers die deze zomer met de kamerhortensias in de prijzen vielen met de houdbaarheids benchmark van Royal FloraHolland. Tijdens de Boskoopse beurs werd dit gevierd met een feestelijk moment en een heerlijk stuk taart.

Magical Amethyst van kwekerij Tim van Leeuwen was de absolute winnaar. Uit de hoge waardering blijkt dat de oersterke kwaliteit in combinatie met het grote formaat waarin Tim van Leeuwen gespecialiseerd is, werd gewaardeerd door het vakpubliek.

Van Plantenkwekerij P. van Geest Maasland waren Leendert van Muijlwijk en Alex Boers present op het prijzenpodium. De gedeelde 2e en 3e plaats gingen naar hun Magical Flowertree Revolution roze en respectievelijk blauw. De plant in de vorm van een bloemenboompje valt op dankzij haar bijzondere vorm. De oersterke bloemen zorgen voor maandenlange bloei die tijdens het seizoen van kleur verandert.

Veredelaar HOKO breeding is uitermate trots op het resultaat van de benchmark. Maar liefst vier van de vijf winnende inzendingen komen vanuit de genetica van deze veredelaar. Een prachtig resultaat van ruim 70 jaar veredelingservaring in één bedrijf. De focus binnen de verdeling ligt op exclusieve hortensia’s, bekend om kwaliteit, levensduur en kleur. 


Redactie Floranews | 24-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS