zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Van Vanda tot dinoblad: een unieke plantervaring #blog

Van Vanda tot dinoblad: een unieke plantervaring #blog

Welkom bij mijn avontuurlijke reis door de betoverende kassen van Ansu Vanda/Plantea in Wateringen, waar ik ondergedompeld werd in een ware oase van kleuren en plantenpracht! Dit exotische paradijs, voor mij geen heel onbekende plek blijft me telkens weer verrassen.
Ansu, vooral bekend van de bijzondere Vanda’s heeft zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld en weet te verbluffen met de ongelooflijke verscheidenheid aan producten. Laat me je meenemen op een tour door deze weelderige wereld vol wonderen!

Binnenstappen in de wereld van kleuren en geuren
Vanaf het moment dat ik de drempel van Ansu Vanda overstapte, werd ik omarmd door een adembenemende explosie van kleuren.

De entree van Ansu is als een echte jungle inclusief het vrolijk getjilp van vogeltjes en het gekabbel van water. De vanda's, met hun elegante bloemen in adembenemende kleuren laten mijn hart sneller doen kloppen. En niet alleen dat van mij, want deze bijzondere bloem heeft al menig sterrenhuwelijk en modeshow met hun opvallende verschijning gesierd. Vanda’s zijn er in de meest bijzondere tinten zo waren er blauw/paarse, gele, roze en zelfs tweekleurige variëteiten, elk met een unieke charme en print.

Naast de vanda's ontdekte ik de kleurrijke en weelderige Aglaonema's, met hun prachtige bladtekeningen in allerlei patronen en tinten. Van roomwit, diepgroen met zilverachtige strepen tot felroze met warme gouden vlekken - deze planten zijn als kunstwerken uit de natuur! Eyecatchers voor elk interieur. Naast potplant is de Aglaonema via Ansu ook exclusief verkrijgbaar in design-frames waarin de plantjes in een waterbuisje staan.

Bijzondere Tillandsia's op Handgemaakte Keramieken Hangers
Maar de verrassingen hielden niet op bij de Aglaonema's. Mede-eigenaar Steef van Adrichem nam mij mee naar de meest fascinerende verzameling van de kwekerij: Tillandsia's, schijnbaar zwevend in de lucht, op handgemaakte keramieken hangers. Deze luchtplanten hebben geen aarde nodig om te groeien, en de unieke manier waarop ze werden gepresenteerd, maakte ze tot echte eyecatchers! Perfect passend in een boho-interieur, maar ook heel geschikt voor bijvoorbeeld een badkamer. Elke hanger is uniek, hierdoor zijn ze ook heel tof te combineren, als een levend schilderij. De creatieve Steef is continue op zoek naar inspiratie, in zijn zoektocht komt hij van alles tegen en dat weet hij met succes te combineren.

Een andere ontdekking die mijn hart veroverde, waren de gymno cactussen, wat mij betreft ‘juweeltjes’ uit de plantenwereld. Hun stekelige, gedrongen uiterlijk zorgde voor een charmant contrast met de weelderige vanda's en aglaonema's. Deze ruwe ‘diamanten’ straalden me tegemoet. Geen enkel had dezelfde kleur en met name de roze/rode spraken mij aan en waren een onverwacht, maar opvallend hoogtepunt van mijn bezoek.

Bonte Bananenplanten en Dino-achtige Philodendrons


Maar, er was nog meer! Terwijl ik met Steef mijn tour door de kas vervolgde, kwamen we aan bij opnieuw een bijzondere afdeling. Een prachtige verzameling van van opvallende groene planten, waaronder bonte bananenplanten. Het kleurrijke gebladerte ademde een speelse flair en zorgde voor een heerlijk tropische sfeer.

En dan waren er nog de Philodendrons Jacklin - een meesterwerk van de natuur! Hun bladeren deden mij denken aan de geschubde huid van een dinosaurus, waardoor ik me even in een prehistorisch tijdperk waande. De combinatie van hun eigenaardige uiterlijk en prachtige groene kleur maakte hen tot een onvergetelijke en magische aanblik. Je begrijpt ik was instant fan!

Kennis en liefde voor planten, oog voor noviteiten
Tijdens mijn bezoek was ik niet alleen onder de indruk van de prachtige planten, maar ook van de kennis en liefde die Steef voor zijn groene schatten heeft. Hij weet gepassioneerd over elke plant te vertellen en gaf me waardevolle tips en advies over verzorging. Ik kan je verzekeren ik keerde met een hart vol kleur en verwondering huiswaarts.

Maarten Huisman
www.mppr.nl - hello@mppr.nl - 0612193798

Bron: www.Floranews.com
24-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS