dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hydrangea macrophylla Hi Tornado beste in buitentest

Hydrangea macrophylla Hi Tornado beste in buitentest

Hydrangea macrophylla Hi Tornado van Sjaak van Schie B.V. is als beste uit de buitentest voor Hydrangea macrophylla soorten gekomen. Jaarlijks organiseert het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland een test waarin de houdbaarheid van diverse soorten Hydrangea wordt geëvalueerd. Dit jaar heeft het specifiek een buitentest gedaan voor de macrophylla variëteiten. Hi Tornado liet zich hierbij onderscheiden als de beste combinatie van sierwaarde en houdbaarheid. Deze plant gaf lengte en viel vooral op door de dieprode kleur.

Gedurende de testperiode van vijf weken heeft deze variëteit zijn robuustheid en aanpassingsvermogen bewezen onder uitdagende omstandigheden, variërend van hoge temperaturen met fel zonlicht tot storm Poly. In deze omstandigheden heeft de plant zijn sierwaarde weten te behouden en liet zelfs een positieve ontwikkeling zien in de kleur van de bloemen en het nieuwe blad.

De test vond plaats op de buitenlocatie van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Na een transport- en winkelsimulatie werden de planten buiten getest in potten zoals bij de consument. Na afloop was er voor iedere deelnemer een rapport beschikbaar met de foto`s en resultaten zoals bladkwaliteit en het aantal goede en slechte schermen over de lopende testtijd. Het resultaat van deze test is een impressie over het product en hoe de kwaliteit zich verhoudt onder verschillende omstandigheden.

Evelyn Beckers en Roel van Schie Hydrangea Hi Tornado

Visie van de kweker
Hi Tornado is een van de aanwinsten binnen de HI (Hydrangea innovation) breeding lijn van Sjaak van Schie B,V. Als veredelingsbedrijf richt HiBreeding, een samenwerking tussen The Mastergrowers en Sjaak van Schie B.V., zich op het ontwikkelen van sterke producten in elk segment van de keten. Dit strekt zich uit van de kweker, die een product wenst te telen dat zich goed ontwikkelt en resistent is tegen ziekten, tot aan de consument, die zonder al te veel moeite langdurig plezier wil beleven aan zijn aankoop. De toekomstvisie van het bedrijf richt zich met name op het voortdurend verbeteren van stevigheid, bloeizekerheid en vooral houdbaarheid. Hi Tornado is een voorbeeld van een langer houdbare variëteit dankzij zijn geleidelijke kleurverandering over een uitgestrekte periode. 


Redactie Floranews | 22-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS