zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

First Editions presenteert bijzondere boerenhortensia Eclipse

First Editions presenteert bijzondere boerenhortensia Eclipse

Tijdens de internationale tuinplantenbeurs Plantarium|Groen-Direkt presenteert heestermerk First Editions in stand 628 de opmerkelijke boerenhortensia Eclipse. Met haar prachtige cranberry-kleurige bloemen en intens dieppaarse, bijna zwarte bladeren belooft ze een ware sensatie te worden. Eclipse wordt in 2024 gelanceerd op de markt.

Onlangs won Eclipse de felbegeerde ‘Retailers’ Choice Award’ in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze vakbeurs Cultivate in Columbus, Ohio (USA). Tijdens Plantarium|Groen-Direkt neemt ze ook deel aan de keuring 'Beste Nieuwigheid'.

Foto: First Editions

De jarenlange selectie en veredeling van Eclipse begon in 2017 bij Bailey Nurseries, een toonaangevende Amerikaanse producent en veredelaar van tuinplanten. David Roberts, het brein achter het ontwikkelingsprogramma voor nieuwe innovaties, zette in 2017 de eerste stappen richting de creatie. Na twee jaar van succesvolle testen, presenteerde hij in 2019 zijn concept aan het innovatiecomité van Bailey Nurseries. En nu is het moment daar: in 2024 wordt Eclipse gelanceerd op de markt.

First Editions beidt het hele jaar door heesters die visueel aantrekkelijk zijn en grondig zijn getest op productie en prestatie. Het complete assortiment van het heestermerk bestaat uit meer dan 75 exclusieve en innovatieve heesters, waaronder de Physocarpus Amber Jubilee, Cephalanthus Fiber Optics en Rhus Tiger Eyes en nu dus de unieke Eclipse.

 


Redactie Floranews | 17-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS