zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Delegatie Ethiopische ambassade bezoekt Beekenkamp Group in Nederland

Delegatie Ethiopische ambassade bezoekt Beekenkamp Group in Nederland

Afgelopen week bezocht een Ethiopische delegatie de Beekenkamp Group in Maasdijk. De delegatie, waaronder Hare Excellentie Ambassadeur Hirut Zemene, kreeg van Marc Driessen, Directeur Beekenkamp Plants Ornamentals, en Peter Zaat, Directeur Deliflor Chrysanten, een uniek kijkje in het Beekenkamp Research en Development Center. Ze werden meegenomen in het verhaal rondom planten- en bloemenveredeling en konden bij Deliflor het hele proces van veredeling tot aan productie zien.

Van links naar rechts: Marc Driessen, Terefe Dida Meriyane, Her Excellency Hirut Zemene Kassa, Mohammed A. Hussen, Peter Zaat 

Doel van het bezoek van de delegatie aan de locatie in Nederland was om te discussiëren over de kansen en uitdagingen die vandaag de dag spelen. Hiertoe behoren onder andere de huidige veiligheidssituatie en de forex beperkingen in het land. Samenwerking was een ander onderwerp waar ze tijdens het bezoek over spraken. De ambassade heeft volledige steun beloofd wat betreft de besproken onderwerpen. Op vrijdag 11 augustus heeft de Nationale Bank van Ethiopië een aantal beleidsmaatregelen genomen om de inflatie aanzienlijk te verlagen. Zo is er een nieuwe richtlijn vrijgegeven waarbij exporteurs 40 procent van hun deviezenopbrengst voor eigen rekening houden.

De productielocatie van de Beekenkamp Group in Ethiopië is een belangrijk onderdeel van de toeleveringsketen waar het hele proces van jong plantmateriaal begint. Dit gebeurt bij het bedrijf Maranque Plants PLC in de Arsi Zone in Ethiopië. Maranque Plants produceert zowel voor Beekenkamp Plants als voor Deliflor Chrysanten die beiden deel uitmaken van de Beekenkamp Group. De organsiatie profiteert, naar eigen zeggen, met een eigen locatie in Ethiopie van veel voordelen. De belangrijkste zijn goed op te leiden arbeidskrachten, een gunstig klimaat, een betrouwbaar en breed netwerk van Ethiopische luchtvaartmaatschappijen met speciale vrachtfaciliteiten en een regering die bereid is om bedrijven te helpen groeien.

Het programma werd vervolgd met een lunch waar ook andere leden van de tuinbouwsector aanwezig waren. ‘s middags werden andere bedrijven bezocht.


Redactie Floranews | 17-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS