zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Tuinplantenomzet FloraHolland opnieuw hoger dan vorig jaar

Tuinplantenomzet FloraHolland opnieuw hoger dan vorig jaar

De omzet van tuinplanten bij Royal FloraHolland was in juli van dit jaar 12,8 procent hoger dan in juli 2022. De categorieën die hier een grote bijdragen aan leverden zijn overige vaste planten met ruim 51 procent, arrangementen met ruim 43 procent en Echinacea met 42 procent. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers van Royal FloraHolland.

Volgens deze cijfers is het de derde opeenvolgende maand waarin de tuinplantenomzet bij de veiling hoger is dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het grote verschil met de voorgaande twee maanden is echter dat de hogere omzet niet meer wordt veroorzaakt door een hogere vraag. Het aantal verkochte tuinplanten in de afgelopen maand lag namelijk 10,5 procent lager dan in juli 2022.

De positieve ontwikkelingen in de prijsvorming houden volgens de veiling wel stand. Over het geheel genomen noteerde de bloemenveiling voor alle tuinplantencategorieën samen in juli een middenprijs van 1,90 euro. Dat is ruim 26 procent hoger dan vorig jaar juli.

Kamerplanten stabiel

De vraag naar kamerplanten is volgens de veilingcijfers stabiel. In juni en juli was het aantal verkochte kamerplanten net iets minder dan in dezelfde maanden van 2022. Kamerplanten laten een goede prijsvorming zien met een gemiddelde prijs in juli van 1,91 euro. Een stijging van 11,5 procent ten opzichte van juli 2022. De grootste prijsstijging zien we terug bij Phalaenopsis met een stijging van ruim 36 procent.
Dankzij de hogere verkoopprijzen en een stabiele vraag lag de omzet in juli 10,5 procent hoger dan vorig jaar juli. Positieve uitschieters zijn categorieën arrangementen met bijna 27,5 procent, chrysanthemum met bijna 27 procent en rosa met 26 procent.

Snijbloemen blijven achter
De veilingomzet voor snijbloemen loopt in juli 2,8 procent achter op dezelfde maand van vorig jaar. Het aantal geveilde snijbloemen bleef bijna 2,5 procent achter, maar de middenprijs is wel vrij stabiel. Deze komt voor maand juli 2023 uit op 0,25 euro. Dit is volgens FloraHolland 0,38 procent lager dan in dezelfde maand van 2022.

 

 

 

 


Redactie Floranews | 16-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS