donderdag 21 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Veel belangstelling voor Bollenstreek in Bedrijf

Veel belangstelling voor Bollenstreek in Bedrijf

Bollenstreek in Bedrijf trok afgelopen zaterdag veel belangstelling. De 30ste editie trok ruim duizend bezoekers. De acht deelnemende bedrijven aan De Boender, Langevelderlaan en Kapelleboslaan openden de deuren zodat bezoekers kennis konden maken met de wereld van de tuinbouw en sierteelt. Lees verder...

Bij de deelnemende bedrijven stonden eigenaren, medewerkers en familieleden klaar met koffie en limonade. Ze vertelden vol trots over hun werk, gaven rondleidingen door de schuur en over het veld en beantwoordden vragen van bezoekers. Veel bedrijven maakten met fotoseries en presentaties duidelijk welke producten zij leveren, wie hun klanten zijn en hoe zij werken.

De open dag werd ‘s ochtends geopend door Willem Heemskerk, voorzitter van het Bloemencorso Bollenstreek en Bedrijfsleven Bollenstreek. Hij benadrukte dat de agrarische bedrijven onmisbaar zijn voor de economie en voor het toerisme en landschap van de Duin- en Bollenstreek. Heemskerk prees de inzet van de familiebedrijven die hun passie voor het vak overdragen op jongere generaties.

Voorzitter Piet van der Poel van Bollenstreek in Bedrijf benadrukte dat het belangrijk is dat bewoners van de Bollenstreek met eigen ogen zien wat er in de bedrijven gebeurt en dat ze met de ondernemers kunnen spreken. Bij de opening waren ook burgemeester Verkleij en wethouder Alkemade van Noordwijk aanwezig, evenals wethouders van Lisse en Teylingen. Zij brachten een bezoek aan enkele bedrijven, waar ze werden rondgeleid.

Extra activiteiten
Op de meeste locaties was ook een organisatie te gast op het gebied van agrarisch natuurbeheer, waterkwaliteit, bijen houden, landschap en cultuurhistorie van de Bollenstreek. Er was ambachtelijke Bollenstreek-ijs verkrijgbaar en ook voor kinderen was er van alles te zien en te doen. Zij konden bij de koeien kijken of een foto maken op een tractor, zich laten schminken of zich even uitleven op het springkussen.

Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Piet van der Poel kijkt met tevredenheid terug op de open dag. “We willen de inwoners en bezoekers van de Bollenstreek nauwer betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven en dat is weer prima gelukt. We hebben het aantal bezoekers niet bijgehouden, maar het zijn er zeker rond de duizend geweest. Het was weer een feest om te zien hoe de bedrijven zich presenteerden en hoeveel mensen belangstelling hebben voor de tuinbouwsector.”

Foto’s en videobeelden van de open dag zijn te vinden op de website van Bollenstreek in Bedrijf en op Facebook https://www.facebook.com/bollenstreekinbedrijf

 


Redactie Floranews | 15-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS