dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Keukenhof start in 2024 met showbroei van voorjaarsbloeiende bolgewassen

Keukenhof start in 2024 met showbroei van voorjaarsbloeiende bolgewassen

In 2024 krijgt de showbroei van voorjaarsbloeiende bolgewassen een plek in de Keukenhof. Hiermee komt de organisatie tegemoet aan de wens van kwekers, veredelaars en handelsbedrijven. Met het einde van Lentetuin Breezand is een goede gelegenheid voor hun productpresentaties op vaas of pot verloren gegaan. Op verzoek van vakgenoten vult Keukenhof het ontstane gat op. 

Tijdens de 75e editie van Keukenhof in 2024 wordt een showbroei-competitie gehouden. Het oordeel van de consument staat hierbij centraal. Keukenhof trok afgelopen jaar 1.4 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen. In het Oranje Nassau Paviljoen kunnen ze tijdens de jubileumeditie bij de getoonde tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolgewassen digitaal hun voorkeur kenbaar maken. Daarnaast worden de inzendingen beoordeeld door een vakjury.

Om zoveel mogelijk kwekers in de gelegenheid te stellen mee te doen aan de competitie, worden ze daar waar het kan ondersteund door Keukenhof. Zo wordt de logistiek van de broeilocatie naar Keukenhof centraal geregeld. Samenwerking met Vertify als showbroei bedrijf is ook mogelijk. Vanuit de sector is er brede steun voor het initiatief.

Bij Keukenhof worden de bloemen en potten gepresenteerd in een geconditioneerde ruimte. Daar wordt de temperatuur continue op het gewenste niveau gehouden, zodat de sierwaarde van het product een week lang goed tot haar recht kan komen. Rond de winnende inzending gaat wekelijks een persbericht uit en wordt een nieuwsbericht geplaatst op de website van Keukenhof.

Kwekers en veredelingsbedrijven die willen meedoen aan de showbroei-competitie kunnen dat laten weten aan Henk de Mooij, manager parkbeheer, via h.demooij@keukenhof.nl.

foto: archieffoto Keukenhof


Redactie Floranews | 14-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS