zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

68 productintroducties dingen mee naar Green Retail Awards

68 productintroducties dingen mee naar Green Retail Awards

Maar liefst 68 productintroducties zijn bij de beursorganisatie van Plantarium|Groen-Direkt aangemeld voor de Green Retail Awards. Om de inzendingen goed tot hun recht te laten komen, worden op de beurs drie hotspots met productintroducties ingericht. De inzendingen voor de Bezoekersfavoriet staan direct bij de entree zodat bezoekers gelijk bij binnenkomst hun stem kunnen uitbrengen. De inzendingen voor de Beste Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie krijgen een podium op een speciaal plein in de tweede hal. Hier wordt op de eerste beursdag om 09:00 uur ook de prijsuitreiking gedaan. De locaties zijn te herkennen aan grote doeken die er boven hangen met het Green Retail Awards logo.

"De planten die meedoen aan de keuring Beste Nieuwigheid worden net zoals bij de voorgaande edities op palletblokken gepresenteerd en voor de Beste Marktinnovatie worden zuilen neergezet zodat de deelnemers hun inzending goed kunnen presenteren”, vertelt beursmanager Marjolein Wieckardt. 

Voor de keuring Beste Nieuwigheid zijn 38 planten aangemeld. De keurmeesters van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse culturen (KVBC) keuren deze planten. Voor de Bezoekersfavoriet zijn 14 inzendingen gedaan. De bezoekers van de beurs brengen door middel van de groene bal hun stem uit op het in hun ogen beste product. Voor de keuring Beste Marktinnovatie zijn 16 zeer uiteenlopende aanmeldingen binnengekomen. De jury bestaat deels uit internationale retailers als Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres. Het winnende product wordt opgenomen in het assortiment van Intratuin. “Dit is nieuw en we streven ernaar dat elk jaar een andere retailer de winnaar in het assortiment opneemt”, geeft Wieckardt aan.  Behalve aandacht voor de nieuwe productintroducties zijn op de Wall of Fame ook de tuinplanten te staan die in 2021, 2022 of 2023 op een beurs of tentoonstelling met een prijs zijn bekroond.

Plantarium|Groen-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en vindt plaats op en rond de Groen-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.


Redactie Floranews | 14-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS