dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Aftrap Directeur voor 1 Dag

Aftrap Directeur voor 1 Dag

In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen 25 hbo/wo topstudenten de kans om voor 1 dag de rol van een inspirerende directeur over te nemen. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd.

Maandag 7 augustus was de aftrap van Directeur voor 1 Dag bij Bloemenbureau Holland. Yvonne Watzdorf zal in november een dag lang haar agenda delen met een van de deelnemende studenten. Met de deelname van Bloemenbureau Holland zet voor het eerst ook een marketingorganisatie de deur open voor een van de studenten. “Marketing- en marketingcommunicatie dragen al jaren nadrukkelijk bij aan het succes van de sector. Het is waardevol om daar studenten voor te interesseren, want ook in de toekomst kunnen we niet zonder gekwalificeerde professionals”, verklaart Yvonne Watzdorf haar deelname in 2023.

Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes en wordt in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Seed Valley, Greenport Duin- en bollenstreek en Greenport Aalsmeer georganiseerd. Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Samen werken partners aan deze missie.

Greenport Aalsmeer neemt de organisatie binnen de regio Aalsmeer op zich. “Via Directeur voor 1 Dag maken studenten kennis met de Nederlandse tuinbouw. Ze krijgen de kans om erachter te komen wat het dagelijkse werk van een directeur is en ervaren daarmee zelf de dynamiek van het bedrijf én de sector. Het is voor de bedrijven in onze regio essentieel om talent aan te trekken en aan zich te binden. Dit initiatief levert daar zeker een bijdrage aan”, vertelt Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer.

De volgende Directeuren doen mee aan Directeur voor 1 Dag: Ad den Boer van Logistics Director ABC Logistics, Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland, Bart Bakker van Scelta Inside, Bas van den Hemel van De Groot en Slot, Digna van Zanten van WPS BV, Erik Gipmans van Gipmans Planten, Fons Verbeek van BioVerbeek, Frank Koenen van FM Group, Hans van Ree van The Floral Connection, Leendert Arkenbout van Syngenta Flowers, Leendert-Jan Plaisier van Royal FloraHolland, Leo de Vries van KP Holland, Michiel de Haan van Royal Lemkes, Peter Hendriks van Letsgrow.com, Quint Wilken van Kuehne + Nagel, Rob Baan van Koppert Cress, Stijn Weijns van Zeeland Agro Care en Yvonne Watzdorf van Bloemenbureau Holland.

Ben jij… directeur van een bedrijf in de Food & Flower industrie? En vind jij het ook waardevol om de volgende generatie directeuren een “kijkje in de keuken” te geven? Geef je dan op voor deelname door te mailen naar lenny@hortiheroes.com.

Ben jij...
• 3de of 4de jaars student van een hbo of universitaire opleiding zijn?
• nieuwsgierig naar de 2e economie van Nederland, de Food & Flower industrie?
• ambitieus en wil je wel eens zien wat een directeur de hele dag doet?
• niet bang om je mening te geven?
• enthousiast en heb je een oog voor innovatie?

Meld je dan hier aan.
 


Leandra de Boef | 08-08-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS