maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Vlog in de kas in nieuw jasje

Vlog in de kas in nieuw jasje

Begin augustus gaat het nieuwe seizoen van Vlog uit de Kas van start! Dit zesde seizoen krijgt een ander jasje; de scholieren in de kas maken niet zelf een video over hun vakantiebaan in de glastuinbouw, maar presentator Daan gaat langs bij verschillende scholieren en vraagt ze alles over hun belevenissen in en om de kas.

Daan is 18 jaar en maakte in seizoen 4 zelf een vlog over zijn werk op een gerberakwekerij. Deze zomer gaat hij langs bij vier glastuinbouwbedrijven. Op elk bedrijf spreekt hij met een scholier over zijn of haar werk op het bedrijf. Wat zijn de werkzaamheden? Waarom kiezen ze voor een vakantiebaan in de kas? En welke loopbaankansen biedt de glastuinbouw voor hun toekomst? Ook stelt Daan in de vlogs de ondernemer of een specialist op het bedrijf allerlei vragen over onder andere biologische bestrijding, carrièrekansen in de glastuinbouw, hoe de glastuinbouw omgaat met energie en van alles over veredeling. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Daan gaat op bezoek bij SlijkermanKalanchoë in Heerhugowaard, Kwekerij van Tuyl (aardbei) in Zaltbommel, Holstein Flowers (gerbera) in De Lier en Kwekerij Moors (paprika) in Asten-Heusden. “Ik denk dat de vernieuwde Vlog uit de Kas een goed beeld geeft van moderne glastuinbouwbedrijven”, vertelt Daan. “Veel jongeren hebben daar een achterhaald beeld bij. Als ik zeg dat ik in de kas werk, krijg ik vaak reacties als: dan moet je toch de hele dag tomaten plukken.” Zelf is hij al langer overtuigd van de veelzijdigheid van de sector. “Die wil ik in de vier vlogs laten zien. Als je zelf initiatief neemt en enthousiast bent, dan zijn er volop mogelijkheden in de kas om door te groeien en uiteenlopende werkzaamheden te doen.”

Donderdag 3 augustus is de eerste Vlog uit de Kas te zien via www.vloguitdekas.nl en de social media kanalen van Glastuinbouw Nederland


Redactie Floranews | 28-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS