donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Vigo Gladiolus viert Vierdaagse Event met haar klanten

Vigo Gladiolus viert Vierdaagse Event met haar klanten

Afgelopen vrijdag, 21 juli, heeft Vigo Gladiolus haar klanten getrakteerd op een dagje Vierdaagse van Nijmegen. Het samenwerkingsverband van zes gladiolenkwekers heeft een eerste succesvol jaar achter de rug en dit werd gevierd samen met haar klanten tijdens het ‘Vierdaagse Event’. Het feest vond plaats in het dorp Molenhoek, waar de lopers ieder jaar door komen, voordat ze arriveren op de Via Gladiola, de laatste kilometers in het centrum van Nijmegen.

 

Een groot aantal klanten gaf gehoor aan de uitnodiging om het spektakel van de Nijmeegse Vierdaagse mee te beleven. Rond het middaguur was de stoet van lopers in volle gang en werd het tijd om gladiolen te gaan uitdelen. In twee uur tijd hebben de kwekers, klanten en partners, vele wandelaars blij gemaakt met een gratis gladiool. Het gevolg was dan ook een dansende menigte die voorbij liep met in de hand, op de rugzak of anderszins een mooie bloeiende gladiool in meerdere kleuren.

De gladiool is het symbool van de Vierdaagse en geldt als overwinningsteken dat de traditionele vierdaagse wandeling van Nijmegen succesvol is afgesloten. De geslaagde middag stond verder in het teken van informeel netwerken onder het genot van een gezellige borrel en lekkere hapjes.

Vigo Gladiolus

In mei 2022 hebben zes ervaren gladiolenkwekers hun krachten gebundeld in een nieuwe verkooporganisatie voor gladiolen uitgangsmateriaal onder de naam Vigo Gladiolus. De kwekers Martien van Boven uit Nieuw Vossemeer, Marcel Duijkers uit Castenray, Theo Theunissen uit Heumen, Peter van der Boomen uit Boekel, Marcel Nijenhuis uit Espel en Klaas Gootjes uit Dirkshorn hebben de handen ineengeslagen en brengen hun uitgangsmateriaal nu gezamenlijk onder één naam op de markt.

De naam Vigo Gladiolus is afgeleid van het woord ‘vigoureus’, wat groeikrachtig en energiek betekent. De pay-off ‘where it all starts’ refereert aan het kweken van gladiolen bollen, waar de levenscyclus van de gladiool begint. Daarnaast weerspiegelt het de kwaliteit van het uitgangsmateriaal dat Vigo Gladiolus produceert, aangezien het zorgt voor de beste vermeerdering van kralen en pitten en de teelt van de mooiste gladiolenbloemen. De exclusieve verkoop van het uitgangsmateriaal is in handen van Intermediair Groep Holland BV (IGH).


Redactie Floranews | 26-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS