vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Najaarseditie Plantarium|Groen-Direkt bomvol groen aanbod

Najaarseditie Plantarium|Groen-Direkt bomvol groen aanbod

Op 23 en 24 augustus vindt de tweede najaarseditie van Plantarium|Groen-Direkt plaats. De bezoekers worden direct bij de entree gastvrij onthaald door zes buitenexposanten en lopen daarna een bomvolle beursvloer op die tot op de laatste vierkante meter is bezet met stands, presentaties van de inzendingen voor de Green Retail Awards en de Najaarsbeurs van Groen-Direkt met 5.000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen. 

Bezoekers van de najaarsbeurs zijn in één keer weer helemaal op de hoogte van alles wat er op tuinplantengebied speelt. De najaarsbeurs is het startschot voor het nieuwe seizoen. De exposanten introduceren hun nieuwe aanbod, kwekers en veredelaars laten hun nieuwe soorten keuren en conceptkwekers tonen hun nieuwe winkelpresentaties. De belangrijkste kwekers uit binnen- en buitenland zijn vertegenwoordigd, maar ook de kleinere/relevante kwekers met verrassende producten zijn aanwezig. De beurs biedt een breed assortiment: van waterplanten, heesters en vaste planten in vele soorten en maten tot aan laanbomen.

“Met onze exposanten, de buitenpresentaties, de nieuwigheden en volop inspiratie om al het groen op het verkooppunt tot zijn recht te laten komen biedt de beurs voor elk wat wils. Inkopers van de tuin- en groencentra en de groothandelshuizen kunnen hun hart ophalen! Ook goed om te melden is dat we dit jaar meer dan 50 nieuwe exposanten uit binnen- en buitenland hebben. Het assortiment is hierdoor verbreed en nog completer geworden”, aldus beursmanager Marjolein Wieckardt.

Innovaties en noviteiten

De internationale retailers Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres zijn op de beurs aanwezig om er de inzendingen voor de verkiezing van Beste Marktinnovatie te jureren. Dit is één van de categorieën waarbinnen gestreden wordt voor de Green Retail Awards. De andere categorieën zijn de Beste Nieuwigheid volgens de KVBC jury en de Bezoekersfavoriet. 

“We willen als beursorganisatie ontwikkelingen op het gebied van vernieuwing in sortiment en innovaties stimuleren. Daarom bieden we een podium aan noviteiten en nieuwe marktconcepten en is vorig jaar de keuring Beste Marktinnovatie opgezet. Het winnende product wordt dit jaar opgenomen in het assortiment van Intratuin. Dit is nieuw en elk jaar vragen we een andere retailer om de winnaar in het assortiment op te nemen”, aldus Beursdirecteur Linda Hoogendoorn. Aanmelden kan nog tot en met 7 augustus 2023 via de website.


Redactie Floranews | 26-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS