dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Holland Dahlia Event 2023

Holland Dahlia Event 2023

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september vindt het 7e Holland Dahlia Event plaats. De bezoeklocaties zijn Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin/De Tulperij, FBT Showtuin, Geerlings Dahlia’s en Fred. De Meulder Export B.V. Deze tuinen zijn te bezichtigen om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en elkaar, wellicht, op wat voor manier dan ook, van dienst te kunnen zijn.

Het event wordt geopend door Natasja Sadi, een gevierd bloemkunstenaar die verse bloemstukken arrangeert en fotografeert en suikerbloemen beeldhouwt vanuit haar thuisatelier in Amsterdam. Rondom Kasteel Keukenhof zijn dahlia objecten te bewonderen. Deze kunstwerken worden gemaakt door studenten van VONK, afdeling Bloem & Design. Ze hebben zich verdiept in het thema ‘Typical Dutch’ De praalwagen 'Gravin van Holland’ van corsogroep Teylingen, reed mee in de Bloemencorso van Noordwijk tot Haarlem. Ze hebben de innovatieprijs gewonnen vanwege het vernieuwende ontwerp en materiaalgebruik. Deze praalwagen zal tijdens het Holland Dahlia Event opnieuw te bewonderen zijn. Nu volledig bedekt met dahlia’s. Jacoba van Beieren zal prachtig tot haar recht komen op het Landgoed van Kasteel Keukenhof.

Tijdens het Holland Dahlia Event zal ook Stichting Dahlia Mozaïeken de Bollenstreek verrassen met dahlia’s. Het hele weekend kan je op vele locaties in de Bollenstreek dahlia mozaïeken bewonderen. 


Redactie Floranews | 26-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS