zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Nieuwe stap in zoektocht naar alternatieven voor groeiregulatoren potzonnebloemen

Nieuwe stap in zoektocht naar alternatieven voor groeiregulatoren potzonnebloemen

Binnen de sector is duurzaamheid een belangrijk focuspunt geworden. Zo ook bij veredelaar Evanthia. Ze bereiden zich voor op de toekomst, door actief aan de slag te gaan met productontwikkeling, nieuwe teeltmethoden en innovatie in techniek en klimaatbeheersing. Zo maakt de Westlandse veredelaar bijvoorbeeld bewuste keuzes voor het assortimentsaanbod met bijvoorbeeld seizoensproducten en koel te telen gewassen. Ook doet het aanpassingen in bestaande populaire producten door bijvoorbeeld te werken aan genetische compactheid en te werken met veenvrije pluggen. Op deze manier wil Evanthia oplossingen bieden waarmee ook de schakels verderop in de keten verschil kunnen maken.

Een mooi voorbeeld van deze manier van denken is de Helianthus Sunsation potzonnebloemen serie. De veredelaars van Evanthia zijn met deze serie aan het werk gegaan, op weg naar een beter product die op een meer efficiënte en duurzame manier te telen is. Inmiddels heeft Sunsation daadwerkelijk een ontwikkeling doorgemaakt tot een nieuwe, genetisch compacte selectie die vele voordelen met zich mee brengt.

Sunsation Compact

Na uitvoerig testen en intensieve vergelijkingsproeven bij kwekers in uiteenlopende klimaatzones, maakt Evanthia de balans op. “Met vertrouwen kunnen we stellen dat de nieuwste selectie Sunsation Compact uitstekende resultaten laat zien voor een korter en duurzame teelt.” De belangrijkste bevindingen zijn dat de Helianthus Sensation Compact genetisch zeer compact is, er een meer gebalanceerde, stress-vrije teelt mogelijk is en dat er geen remstoffen, droge cycli of hoge EC-niveaus meer nodig zijn om de planten compact te houden. Ook is regelmatig water geven en een EC van 1,2 voldoende en wordt de teeltduur verkort met 5 tot 7 dagen.

Sunsation Compact is verkrijgbaar in Yellow en Lemon. Beiden beschikken over alle kwaliteiten die klanten al van Sunsation gewend zijn, maar nu dus met alle duurzame voordelen. De rijkbloeiende potplantenserie voor in huis en in de tuin kan nu stress-vrij geproduceerd worden voor een aanvoer vanaf de lente tot in de vroege herfst.

De nieuwe Compact selectie F1 zonnebloemen kan in 9 à 10 weken tijd vanaf zaaien worden opgekweekt en bloeit voor een lange tijd dankzij sterke, stuifmeelvrije bloemen die elkaar blijven opvolgen en lang mooi blijven. Door de Sunsation variëteiten te toppen, ontstaat een goed vertakkende plantopbouw en meerdere grote bloemen die gelijktijdig bloeien.


Redactie Floranews | 20-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS