zondag 21 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Royal Van Zanten publiceert eerste ESG rapport

Royal Van Zanten publiceert eerste ESG rapport

Royal Van Zanten heeft afgelopen week haar eerste Environment, Social, Governance (ESG) rapport uitgebracht. Het rapport is de volgende stap in de duurzaamheidsontwikkelingen van de veredelaar. Het beschrijft heldere doelen en maakt acties concreet en transparant, in lijn met de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf.

“Duurzaamheid gaat over zorgen voor morgen. Het zijn echter onze acties van vandaag die het verschil maken. De ESG rapportage helpt ons verantwoording af te leggen over die acties”, aldus Maarten Goos, CEO van Van Zanten Breeding. De ambities van Royal Van Zanten zijn bepaald door een wereldwijde groep medewerkers en worden gemonitord door een stuurgroep die alle medewerkers vertegenwoordigt. Ze willen milieu impact verlagen en werken aan een corporate cultuur die gelijke kansen voor iedereen borgt en wederzijdse waardering aanmoedigt. Het bedrijf draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en heeft bepaald aan welke doelen zij het meest kan bijdragen. 

Veredeling is de core business van Royal Van Zanten. Het wil rassen ontwikkelen die de biodiversiteit en een gezond ecosysteem ondersteunen. De tweede focus in veredeling ligt op het ontwikkelen van rassen die ziekteresistent en stresstolerant zijn, en die kunnen worden gekweekt met laag energieverbruik. Andere duurzaamheidsdoelen gaan over de transitie naar 100 procent groene energie, biologische productie, een circulair watersysteem en klimaatneutraal werken in 2040. Het bedrijf wil ook systemen voor medewerkersontwikkeling en werkomstandigheden verbeteren en loonverschillen (living wage gap) reduceren. Het rapport geeft veel voorbeelden en 10 concrete acties uit 2022 die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Het betreft projecten die relevant zijn voor medewerkers en partners.

 


18-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS