dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Tim van Leeuwen met Magical Amethyst beste in Hydrangea benchmark

Tim van Leeuwen met Magical Amethyst beste in Hydrangea benchmark

De Magical Amethyst van Kwekerij Tim van Leeuwen heeft het beste gescoord in de benchmark voor kamer Hydrangea. De Magical Amethyst stal de show met haar grote formaat en sterke kwaliteit. Met een indrukwekkende houdbaarheid van minimaal 35 dagen kreeg Magical Amethyst met een 8,8 ook de hoogste score op de sierwaarde. Deze schoonheid bleef volgens het Post Harvest Kenniscentrum tot het einde van de test ook het beste bewaard van alle inzendingen.

Tim van Leeuwen (r) en Evelyn Beckers 

De gedeelde 2e plaats was met een sierwaarde van 8,5 voor Magical Revolution op stam (roze), inzender Plantenkwekerij P. van Geest en Hi Tornado van inzender The Mastergrowers. Met een sierwaarde van 8,3 ging de gedeelde 3e plaats naar Magical Revolution op stam (blauw) van inzender Plantenkwekerij P. van Geest en Wudu van inzender Kwekerij Meeslouwer.

Ieder jaar wordt er bij het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland een Benchmark georganiseerd waarbij de houdbaarheid wordt getest van verschillende soorten kamer Hydrangea. Daarnaast werd er dit jaar ook door een samengestelde deskundige jury beoordeeld op de sierwaarde aan het begin, wanneer het product op zijn best was en aan einde voor de resterende sierwaarde. De 1e prijs werd gegeven aan de inzending met een hoge score op sierwaarde en, nog belangrijker, een lange houdbaarheid vertoonde. 


Redactie Floranews | 11-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS