donderdag 30 november 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Euro Plant Tray eG benoemt Algemeen Directeur

Euro Plant Tray eG benoemt Algemeen Directeur

Euro Plant Tray GmbH (BV) heeft na de succesvolle oprichting van in juni 2023 Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe organisatie. Vanaf nu worden alle operationele zaken van de coöperatie gecoördineerd binnen EPT GmbH. Dit omvat de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met de producenten, toekomstige gebruikers van de trays dan wel de toekomstige poolmanager. 

Dirk Bansemer

Na Dirk Bansemers benoeming als Algemeen Directeur, is Rupert Fey toegetreden tot het bestuur van EPT eG. Met zijn internationale ervaring en netwerken in de plantenproductie vertegenwoordigt Fey de productiebedrijven in de commissie.

"Wij feliciteren de heer Bansemer met zijn nieuwe rol in de BV. Hij is vanaf de allereerste dag betrokken geweest bij de ontwikkeling van EPT en brengt dus waardevolle kennis van het hele project met zich mee, evenals vele jaren managementervaring uit zijn tijd bij OBI", aldus Jutta Lehmann, voorzitter van de raad van commissarissen van EPT eG. "Tegelijkertijd zijn we erg blij met Rupert Fey als nieuw bestuurslid. Dit betekent dat we nu ook de directe inbreng hebben van de producenten met wie hij in het bijzonder verbonden is. Dit doet recht aan onze benadering en doelstelling om alle niveaus van de toeleveringsketen zoveel mogelijk in de commissies vertegenwoordigd te hebben."

Rupert Frey

Naast organisatorische ontwikkelingen zijn er op de coöperatieve vergadering in juni nog meer operationele beslissingen genomen: Samen hebben de leden de tests geëvalueerd die in het voorjaar van 2023 zijn uitgevoerd. In verschillende toeleveringsketens werden 40.000 trays van 2 leveranciers geëvalueerd. Beide ontwerpen werden over het algemeen positief beoordeeld op het gebied van handling. In haar eindbeslissing volgde de coöperatieve vergadering de aanbeveling van de werkgroep, het bestuur en de raad van toezicht en stemde voor de tray van het bedrijf Walther Faltsysteme, die geschikt is voor potten van 10-11 cm in een formaat dat vergelijkbaar is met Normpak 400.

"Beide testtrays zijn door alle deelnemers als zeer goed beoordeeld", aldus Flora Späth,
bestuurslid van EPT eG en hoofd van de werkgroep. "Zelfs tijdens de testfase kregen we
regelmatig feedback van de deelnemers en konden we constructieve wijzigingsverzoeken
rechtstreeks met de producenten bespreken. We zijn onder de indruk van de professionaliteit van de leveranciers en de snelheid waarmee onze suggesties zijn geïmplementeerd. Uiteindelijk moest er een beslissing worden genomen, zodat we ons kunnen richten op de laatste details en om ons doel kunnen bereiken: het product in het voorjaar van 2024 te lanceren. We kijken ernaar uit om samen met Walther verder te werken aan de ontwikkeling van het eerste marktmodel.

4 miljoen trays 

Voor 2024 wordt de verwachte productie geschat op maximaal 4 miljoen trays, waarmee het gebruik van 16 miljoen eenmalige plantentrays, dan wel 2.000 ton plastic afval wordt vermeden, uitgaande van vier rotaties per jaar. De leden zijn het ook eens over de toekomstige huurmodellen. EPT GmbH zal contracten met looptijden van 1, 3, 5 en 10 jaar op de markt aanbieden.

 

Thomas Berthold, bestuurslid en vertegenwoordiger van de FM Group: "Naast de huurmodellen hebben we ook overeenstemming bereikt over onze huurcontracten en algemene voorwaarden. Hierdoor kunnen we tijdens de zomermaanden werken aan verdere stappen, waaronder de aanbesteding voor een poolmanager die ons zal ondersteunen bij de logistieke processen. Deze aanbesteding voeren wij uit met interne middelen en in samenwerking met de leden en deelnemers van onze werkgroep. Zo zorgen wij ervoor dat we de diensten van de aanbieders beoordelen in lijn met de marktverwachtingen en - rekening houdend met de behoeften van de Groene toeleveringsketen - een geschikte partner vinden voor onze toekomstige logistiek." 


Redactie Floranews | 07-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS