zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

De 5 vragen aan... Joan Petermeijer

De 5 vragen aan... Joan Petermeijer

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Joan Petermeijer en ik ben sinds 2 jaar werkzaam als accountmanager bij Decorum Company. Ik werk inmiddels al meer dan 18 jaar in de sierteeltsector. Ik heb hiervoor bij twee andere mooie bedrijven gewerkt; Metz Facilities (FM group) en Heemskerk Flowers. Bij beiden in functies gericht op verkoop Italië.

Italië en de sierteelt zitten in mijn DNA. Daarnaast hou ik er van om mensen te verbinden! Ook bij Decorum ligt mijn focus op de export naar Italië. In mijn functie creëer ik een driehoeksverhouding tussen kweker, exporteur en eindklant.

Decorum neemt naast marktbezoeken in het land onder andere ook deel aan de My Plant & Garden in Milaan. Dit is een beurs waar we klanten en eindklanten ons assortiment laten zien en waar vooral het branden van het merk erg belangrijk is. Hier kunnen we goed met klanten in gesprek, laten we weten wat ons beweegt als kwekersgroep en vertellen we hoe het komt dat Decorum zo’n selectief kwaliteitsmerk is. Zo creëren we vraag voor onze producten en automatisch voor de hele keten: de exporteur en de eindklant.

Verder nemen we deel aan interessante events in Italië, zoals ook in andere focuslanden. Net zo belangrijk, of misschien wel nog belangrijker, is het contact onderhouden met de exporteurs in Nederland. Wij willen hen graag helpen bij het eenvoudig kopen van de bloemen en planten van Decorum en we vinden het belangrijk dat iedere klant die op zoek is naar onze producten, ons product ook echt kan kopen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Geen enkele dag is saai! Juist omdat er zoveel diversiteit zit in deze functie als accountmanager. In mijn antwoord op de vorige vraag lees je al een stukje uitleg over de inhoud van de functie. Maar er is meer. Naast de beurzen en events en het bezoek aan de exporteurs zorgen mijn collega Erik Kruidenier en ik ook voor rondleidingen bij onze kwekers. Elke exporteur, groothandel, bloemist of Floral Designer kan ons altijd vragen om samen op bezoek te gaan. Op aanvraag maken wij dan een interessante tour. Maar denk ook aan een exporteur die een ludiek initiatief wil nemen naar zijn klanten, wij werken er graag aan mee! De kwekers vertellen met trots over hun product en geloof me het is ook heel bijzonder te zien hoe een mini stekje zo’n prachtig eindproduct wordt!

Daarnaast organiseren we werkgroepen. In deze verschillende werkgroepen hebben kwekers of de verkopers overleg over belangrijke onderwerpen. Dit maakt Decorum tot een hechte en mooie kwekersgroep. Geen beslissing wordt zo maar genomen.

Ik sta nauw in contact met onze marketingafdeling. We ondernemen enorm veel op het gebied van marketing. We ondersteunen exporteurs, groothandels en Floral Designers en we doen veel aan Social Media. 

Als je al zo lang in een verkopers functie werkzaam bent, is het juist heel bijzonder om in de keuken van de kweker te mogen kijken. Vanaf de verkopers kant heb je geen idee hoe dat plantje of die bloem terecht komt bij de eindklant.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Ook mij houden de mondiale onderwerpen als de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, de Energiecrisis en de inflatie bezig. Veel leuker is het om mezelf te interesseren in, en bezig te houden met, de ongeveer 4000 producten die we bij Decorum in het assortiment hebben.

Ik zou het super vinden als er nog meer Premium Quality producten zouden aansluiten bij ons merk, zodat meer kwekers en klanten het Decorum gevoel kunnen beleven. Daarnaast word ik blij van noviteiten. Hier kunnen we er wat mij betreft nooit genoeg van hebben.

Als ik spreek over Italië zie ik dat klanten die op zoek zijn naar kwaliteit, vaak eerst in ons assortiment zoeken voordat ze verder kijken. Dat is toch geweldig. Dan hebben we in 25 jaar heel veel bereikt.

Wat ga je dit weekend doen?

Vrijdag ga ik wat drinken met een vriendin. Zaterdag gaan mijn man, zoontje en ik op bezoek bij een kennis, die een vakantiepark is gestart in Nederland, de Tulpenacker. Op zondag ga ik naar het North Sea Jazz Festival met twee vriendinnen. Dat wordt dus een vol maar leuk weekend.

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 07-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS