zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Tuinplantenomzet FloraHolland in mei en juni in de plus

Tuinplantenomzet FloraHolland in mei en juni in de plus

Royal FloraHolland noteerde in de maan juni een stijging van de veilingomzet van tuinplanten. Deze was 26 procent hoger dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de veilingcijfers die de bloemenveiling bekend heeft gemaakt. Dankzij het mooie weer in juni was de vraag naar tuinplanten hoog. Een goede prijsvorming daarbij, zorgde voor een mooie stijging van de omzetcijfers . Ook in mei kwam de veilingomzet van de categorie tuinplanten al een stuk hoger uit dan in dezelfde maand in 2022.

De gemiddelde prijs voor tuinplanten lag in juni 27,4 procent hoger dan in dezelfde maand in 2022. Vooral portulaca, platycodon en osteospermum waren in juni 2023 in trek. Dit was te zien in de prijsstijgingen van respectievelijk 86, 72,8 en 56,9 procent.
Bij de snijbloemen was in juni sprake van een daling van de veilingomzet met 3,5 procent, hoewel producten met een lagere aanvoer wel degelijk hogere gemiddelde prijzen lieten zien. Mooi voorbeeld hiervan is Helianthus met een prijsstijging van 52,5 procent.

Bij de kamerplanten steeg de veilingomzet met 7,6 procent en was de aanvoer iets lager dan in juni 2022. Ook hier noteerden producten met een lagere aanvoer wel hogere gemiddelde prijzen zien. Zo noteerde Phalaenopsis bijvoorbeeld een prijsstijging van 38,6 procent ten opzichte van juni 2022. 


Redactie Floranews | 06-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS