donderdag 30 november 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Dümmen Orange breidt Coleus-assortiment uit met kleurrijke Down Town serie

Dümmen Orange breidt Coleus-assortiment uit met kleurrijke Down Town serie

Dümmen Orange heeft haar uitgebreide Coleus-assortiment aangevuld met de nieuwe Down Town serie. Volgens de veredelaar past de nieuwe serie met haar mooie kleuren perfect binnen het populaire Freaky Leaves-concept. De serie bestaat uit in totaal acht rechtopgaande rassen, met bijzondere kleine twee- of driekleurig bladeren.

Down Town Dallas, Down Town Miami Magic, Down Town Vegas Neon als ook Down Town Santa Monica zijn middelvroeg en gemiddeld compact. Ook Down Town Port Fairy is middelvroeg. Dit ras is echter iets groeikrachtiger dan de andere drie. Tot de gemiddeld groeikrachtige rassen rekenen we ook Down Town Greenville en Down Town Nashville. Die zijn echter beide wat later. Dat geldt ook voor de inmiddels bekende en populaire Down Town Royalty. Dit ras maakte eerder deel uit van de Stained Glassworks-serie. Alle Down Town-rassen zijn opvallend twee- of driekleurig, van weelderig groen met geel in het hart van het blad, tot donker-bordeaux met helder magenta in het midden.

Coleus is een makkelijke plant. Niet alleen voor de consument maar ook voor de teler. De nieuwe Down Town-serie vormt daarop geen uitzondering. Een korte teeltduur van zes tot acht weken van toppen tot eindproduct, evenals het weerstandsvermogen maken de Down Town tot een goed programmeerbare en rendabele serie in het assortiment. De van nature sterke vertakking draagt daar ook aan bij. Hierdoor zijn minder groeiregulatoren nodig.

De Down Town-serie is geschikt voor buiten, in bloembedden en in terras- en balkonbeplantingen, maar ook binnenshuis of op kantoor kan de serie uitstekend worden toegepast. Op de winkelvloer vormen de planten met hun opvallende bladtekening bijzondere blikvangers.

De planten lenen zich bij uitstek voor de potmaten 10 tot 13 cm. Voor grotere containers adviseren de productmanagers van Dummen Orange drie stekken per pot. Onbewortelde stekken zijn verkrijgbaar van week 43 tot week 18, bewortelde stekken van week 47 tot week 22.


Redactie Floranews | 06-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS