dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Laserscherpe focus, uniformiteit en diversiteit in Tanacetum

Laserscherpe focus, uniformiteit en diversiteit in Tanacetum

Het assortiment uitbundig bloeiende Tanacetum van veredelaar Evanthia is breed. Het omvat verschillende kleuren en bloemtypes, zoals enkele, halfgevulde en volledig gevulde bloemen. De veredelaar richt het actieve veredelingsprogramma voor deze productgroep is sterk op uniformiteit. Dit heeft geresulteerd in een aantal zeer succesvolle rassen, zoals de Baya, en in onderscheidende nieuwkomers.

De afgelopen seizoenen heeft Evanthia het assortiment uitgebreid met verschillende nieuwe Tanacetum variëteiten. Deze hebben gedurende het hele jaar allemaal een laserscherpe uniformiteit, korte teelttijd, uitstekende vertakking, rijke bloei en constante kwaliteit.

Tanacetum Cameron

Nieuw in het assortiment zijn bijvoorbeeld Tanacetum Camilla, met zachtgele, enkele bloemen, een uitstekende vertakking en een rijke bloei, en Tanacetum Cameron met hoge uniformiteit, een goed gevulde ring van bloemblaadjes en vele enkele bloemen per tak. Andere nieuwkomers zijn Tanacetum Rio met stralend witte, halfronde bloemen en relatief lange stelen, Tanacetum Orinoco, met massa´s roomwitte, halfgevulde bloemen en stevige stelen en Tanacetum Lima, een robuuste soort met fijngebouwde stelen met vele halfronde witte bloemen.

Een blik in de kas bij Van Egmond Matricatria.

Pim van den Akker bezocht onlangs de Nederlandse Tanacetum teler Van Egmond Matricatria. Hij sprak er met mede-eigenaar Job van Egmond over zijn visie op Tanacetum en wat zijn aandachtspunten als teler zijn. Ook sprak Van den Akker met hem over het teeltproces van zaailing tot bloem. En over de uitdagingen tijdens het telen van Tanacetum.

Het team van Evanthia vertelt je graag meer over het Tanacetum assortiment.

 


Leandra de Boef | 06-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS