vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nederlandse rozenkwekers vallen in de prijzen bij rozenconcours

Nederlandse rozenkwekers vallen in de prijzen bij rozenconcours

Tijdens het 61e Internationale Rozenconcours afgelopen weekend in Den Haag zijn de Nederlandse rozenkwekers goed in de prijzen gevallen. Op zaterdag 1 juli, de dag voor de Dag van de Roos werden zowel de Gouden Roos van de internationale vakjury, als de Best geurende roos en de Publieksprijs zijn door Nederlandse kwekers gewonnen.

 Interplant Roses 

De Gouden Roos 2023 van de vakjury is gewonnen door Interplant voor de patioroos ‘Bravo Babylon Eyes’. Bezoekers van het Rosarium hebben de afgelopen tijd voor hun favoriete Top-5 gestemd. De meeste stemmen van het publiek gingen naar de knalrode roos ‘Hot Rock’ van Spek Rozen. De prijs voor de best geurende roos is gewonnen door ‘White Valeda’ van kweker Boot & de Ruiter.

 Spek Rozen

De prijzen werden uitgereikt door Ricardo Janssen, directeur van Dienst Stadsbeheer van gemeente Den Haag. In 2022 ging de Duitse rozenkweker Kordes er met alle prijzen vandoor. Korders won toen met de Coral Lions-Rose de Gouden Roos, met roos Better Times de Publieksprijs en ook de prijs voor Best geurende roos nam Korders mee naar Duitsland. 

Boot & De Ruiter

bron: Het Haagse Groen - foto´s: Martijn Beekman

 


Redactie Floranews | 04-07-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS