zondag 21 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Veiling Rhein-Maas en Landgard nemen nieuw Logistieke Middelen Centrum in gebruik

Veiling Rhein-Maas en Landgard nemen nieuw Logistieke Middelen Centrum in gebruik

Veiling Rhein-Maas en Landgard hebben samen de basis gelegd voor verdere groei met de ingebruikname van het nieuwe Logistieke Middelen Centrum (LMC) in gebouw T op het bedrijfsterrein in Straelen-Herongen. Vanaf maandag 3 juli 2023 zullen Veiling Rhein-Maas en Landgard Obst & Gemüse gezamenlijk de ontvangst en uitgifte van allerlei soorten ladingdragers en verpakkingen - zowel voor bloemen en planten als voor groenten en fruit - verzorgen in het nieuwe LMC. Het nieuwe centrum beschikt over ongeveer 3.800 vierkante meter aan halruimte en 1.500 vierkante meter aan buitenopslagruimte.

”Dit nieuwe LMC hier in hal T is de eerste belangrijke stap in ons strategisch project ‘Locatie 2025’, waarmee we onze marktplaats aantrekkelijk positioneren voor de toekomst”, benadruken Günther Esser en Cees Hoekstra, Managing Directors van Veiling Rhein-Maas, in aanloop naar de opening van de nieuwe logistieke locatie. De naam van de nieuwe logistieke locatie moest terugslaan op de term die gebruikt wordt voor andere veilingen en logistieke centra, ’Logistieke Middelen Centrum (LMC)’.

Er zijn in totaal 15 laadperrons beschikbaar voor bloemen en planten in hal T, waar CC-containers worden ontvangen en uitgegeven bij de start van het nieuwe centrum. ”Hierdoor kunnen we onze dienstverlening voor aanvoerders en klanten verder verbeteren en synergieën op verschillende niveaus optimaal benutten - van openingstijden tot de inzet van personeel tot de pool van verschillende ladingdragers”, aldus de directie van Veiling Rhein-Maas. De verbeterde verkeersgeleiding verhoogt ook de veiligheid op het terrein.

Veiling Rhein-Maas behandelt ongeveer 1,3 miljoen CC-containers en ongeveer 13 miljoen CC-platen per jaar. Tot nu toe bevond het CC-Depot van Veiling Rhein-Maas zich direct aan de ingang van het bedrijfsterrein in hal R. Deze locatie bleek in het verleden zowel qua verkeer als interne logistieke processen niet optimaal. Veiling Rhein-Maas en Landgard hebben daarom samen verschillende alternatieven bekeken en zijn het uiteindelijk eens geworden over het gebruik van de beschikbare ruimtelijke capaciteit van Landgard Obst & Gemüse. De ruimte van het vorige CC-Depot in hal R zal in de toekomst worden verhuurd; overeenkomstige contracten zijn reeds ondertekend. Veiling Rhein-Maas komt hiermee tegemoet aan de wens van vele klanten en aanvoerders om extra boxruimte te huren.

De opening van het LMC is een eerste stap in het meerjarenproject ‘Locatie 2025’. Samen met Landgard en andere lokale bedrijven maakt Veiling Rhein-Maas zo toekomstige groei op het terrein in Straelen-Herongen mogelijk. Het doel van het project ‘Locatie 2025’ is dan ook om bijvoorbeeld de belangen van iedereen op de locatie te verenigen met een locatiebreed concept voor ruimtegebruik, om de bestaande capaciteiten optimaler te benutten of om te bekijken waar de ruimte eventueel nog kan worden uitgebreid.

Bron: Veiling Rhein-Maas


Redactie Floranews | 30-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS