zondag 21 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Lodewijk Hoekstra ambassadeur Groen Doen In De Klas

Lodewijk Hoekstra ambassadeur Groen Doen In De Klas

Lodewijk Hoekstra is ambassadeur geworden van Groen Doen In De Klas. De tv-tuinman, presentator, tuinontwerper is vooral voorvechter van een duurzame wereld. Hij streeft naar een wereld waarbij de mens en de natuur in balans zijn. Zijn missie sluit naadloos aan bij het streven en doelen die de leerlijn Groen Doen In de Klas heeft voor de kinderen en scholen van Nederland.

“We staan als maatschappij voor een ongekende transitie waarbij grote uitdagingen op ons pad komen. Naast klimaatverandering is er een ongekend verlies aan biodiversiteit. Als antwoord op veel van deze problemen moeten we investeren in een generatie die kennis maakt met groen”, legt Hoekstra uit. “Groen Doen in de Klas geeft juist hier goed invulling aan. Daarom sta ik als nieuwe ambassadeur vol achter dit initiatief, naast Pim van de Akker. Groen doen wordt het grootste educatie platform voor groen en kinderen in Nederland. Daar ga ik me voor inzetten. Voor alle kinderen een groene toekomst… “

Al meer dan 150.000 kinderen werken met Groen Doen in de Klas, het initiatief waar Pim van den Akker in 2018 mee is gestart. "Velen zeiden toen dat het me niet zou gaan lukken, maar in vijf jaar tijd is het uitgegroeid tot een van de  grootste en meest volledige leerlijnen voor basisscholen over bloemen, planten, groente, fruit, duurzaamheid, creativiteit, de groene omgeving, enz.", aldus Van den Akker. "Maar vooral een leerlijn die laat zien wat kinderen daarmee kunnen om hun jonge leven in te richten en te groeien in bewustzijn, gezondheid en creativiteit."

Kinderen worden met de leerlijn geprikkeld om hierover te leren en te ervaren. Kinderen (en ouders) worden in de klassen op verschillende manieren aan de hand genomen waar het gaat om inspiratie, educatie, creativiteit en voeding. "Als je kinderen nieuwsgierig maakt, raken ze intrinsiek gemotiveerd om verder te gaan zoeken en kennis op te doen", aldus Van den Akker.


28-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS