woensdag 6 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Hydrangea aan kop van Tuinplanten Top 15 van juni 2023

Hydrangea aan kop van Tuinplanten Top 15 van juni 2023

Door het warme en droge weer heeft Groen-Direkt de goede tuinplantenverkopen van de maand mei in juni wat zien teruglopen. Qua assortiment was er een vrij gangbaar beeld te zien in de Top 15 van bestverkochte tuinplanten.

“Wat wel opvalt is dat de enorme verkopen van Salvia van de afgelopen jaren nu wat lijken af te vlakken”, vertelt adjunct directeur Hans Cok. “Als je daaruit zou kunnen concluderen dat Salvia een trend was, dan neemt Agapanthus deze positie over. Daarvan zijn de verkopen dit jaar zeer goed. Ook worden hiervan veel nieuwe soorten op de markt gebracht.”

Trachelospermum viel vorig jaar in positieve zin op en groeit dit jaar verder door in de Top 15 van best verkochte tuinplanten in juni. Buddleja lijkt dit jaar in juni wat minder te verkopen, ten gunste van Rosa en Dahlia.

Cok verwacht dat de vaste planten de komende maand nog wel even een sterk aandeel zullen behouden tussen de bestverkochte planten. “De siergrassen zullen nadrukkelijker naar voren komen in de verkopen en Hebe zal waarschijnlijk in de Top 15 verschijnen.”

 


Leandra de Boef | 28-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS