zondag 26 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Spoga+Gafa 2023 ontvangt 20 procent meer bezoekers 📸

Spoga+Gafa 2023 ontvangt 20 procent meer bezoekers 📸

Van 18 tot en met 20 juni ontmoetten ongeveer 30.000 vakbezoekers hun professionele collega’s op de Spoga+Gafa. Dat is ongeveer 20 procent meer dan vorig jaar. Ook hier is, net als bij andere internationale beurzen, het aantal bezoekers uit het buitenland toegenomen ten opzichte de vorige editie.

“Spoga+Gafa noemt zichzelf terecht de wereldbeurs voor alles wat met tuinen te maken heeft”, aldus Oliver Mathys, die net als voorgaande jaren de presentatie van de POS Green Solution Islands gecoördineerd heeft. En met de titel ‘Plants, our #bff’ stond dit jaar voor het eerst ook de plant centraal. Topproducten van Fachjan, Decorum, Van Woudenberg Tuinplanten, Rademaker, Kwekerij Zeurniet, Plantworld, Vreugdenhil Pick and Joy, Air So Pure, Hilverda Florist, Ter Laak Mimesis, Ansu, Dümmen Orange en Heinje werden geïntegreerd in de Islands.

Bekijk onderaan dit artikel onze fotoreportage

Nieuw deze editie waren de best practices, die enkele voorbeelden lieten zien van goede POS-presentaties op de winkelvloer. Vooral het inspiratiegedeelte was overtuigend als 'a story to tell'. Hierbij werd de zogenaamde storytelling uitgelegd aan de hand van voorbeelden van diverse plantenspecialiteiten. Die konden vervolgens direct als video of foto geïmplementeerd worden met behulp van een blauw scherm. Een idee dat door enkele honderden bezoekers uitgevoerd werd. Ook was er een kantoortuin creatief in beeld gebracht met Kokedama, moswanden (van moswens.nl) en plantenzakken (van I-did.nl). Het motto was hier 'adopteer een plant voor een dag' om meer groen te krijgen in openbare en kantoorruimtes.

 

"Uit de reacties van de vakbezoekers en de discussies die ter plekke ontstonden, bleek volgens Mathys, hoe groot de behoefte aan informatie-uitwisseling was. "Sterker nog, de behoefte aan overleg tussen vakcollega's was een absolute must…"

In 2024 vindt de Spoga+Gafa in Keulen plaats van 16 tot en met 18 Juni.
 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 27-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS