maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Honderdduizenden toeschouwers genieten van zonovergoten Varend Corso

Honderdduizenden toeschouwers genieten van zonovergoten Varend Corso

Honderdduizenden toeschouwers hebben dit weekeinde van een prachtige corsostoet kunnen genieten tijdens de 24ste editie van het Varend Corso. De stoet van bijna 50 boten vertrok vrijdag voor de Rijnmond Dag, voer zaterdag de Westland route en was op zondag in Delflandse wateren te bewonderen.

Op de eerste dag werden mooiste boten gekozen door een jury en tijdens het driedaagse evenement kon ook het publiek haar favoriet kiezen. Van de jury kreeg Tomorrowland van kern Honselersdijk de eerste prijs bij ‘niet-commerciële boten’. Op de voet gevolgd door Onder Water Theater van kern De Lier. De knalroze Barbieboot van kern Wateringen kreeg de derde prijs. Bij de ‘commerciële boten’ kreeg de jaren 80 disco van Peter Dekker Installaties de eer. Let me entertain you van Danscreatie volgend hen op de voet en de bronzen medaille was daar voor Duit voor een Schuit.

Publieksprijs

Het publiek stemde dit jaar weer massaal op de mooiste, kleurrijkste en spectaculairste boten. ‘s-Gravenzande deed voor het eerst met een eigen corsoboot mee en kreeg direct de meeste stemmen voor Soldaat van Oranje. De Hofvilla won de publieksprijs voor de competitie bij de jeugdboten.

Dit jaar was er voor de tweede keer een Blooming Battle, een strijd tussen verschillende groene opleidingen in Nederland. De eerste prijs was voor Scalda Mbo Goes, voor hun boot met het thema Abba - Mamma Mia.

Geweldig Feest

Het Varend Corso werd zondagavond na drie tropische dagen onder luid applaus binnengehaald op het Trade Parc Westland. "Wat een geweldig feest hebben we neergezet, met zoveel vrijwilligers. Honderdduizenden toeschouwers hebben de parels van het Westland gezien", aldus Rob Baan, voorzitter van het Varend Corso, tijdens de slotavond.

Meer prijzen

Traditioneel worden er op zondagavond nog meer prijzen uitgereikt. De figuratieprijs was eveneens een prooi voor Soldaat van Oranje van ’s-Gravenzande. De tweede en derde prijs waren voor Monster met het thema Onze aarde verdient een podium en voor de openingsboot met het thema She, waar de danseressen van Danscreatie op stonden

De Johan Huismanprijs ging naar Natasja Turk. Zij had het arrangement op de boot van Kwintsheul onder haar hoede. Kirsten Boekee mocht de Buitelaar Metaal innovatieprijs in ontvangst nemen voor de manier waarop ze de boot van Monster met aardse materialen had opgemaakt.

Volgend jaar belooft het corsoweekeinde nóg feestelijker te worden, want dan is het de 25ste jaargang en dus een jubileumeditie. Geniet na van de 24e editie met deze uitgebreide fotoreportages.


Redactie Floranews | 26-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS