dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Laat je verrassen door de kleurenpracht: FlowerTrials met Deliflor & Beekenkamp #blog

Laat je verrassen door de kleurenpracht: FlowerTrials met Deliflor & Beekenkamp #blog

Als enthousiast ambassadeur van de groene sector zijn de FlowerTrials een “must see”. Dit jaarlijkse evenement, dat plaatsvond van 13 tot 16 juni jl. is dé bestemming voor professionals in de tuinbouwsector. Ik bracht een bezoek aan Deliflor en Beekenkamp, twee vooraanstaande spelers in de sierteeltsector, niet te missen!

Ben je klaar om betoverd te worden door een wereld vol bloemen en innovatie? Ga met mij mee op avontuur tijdens de FlowerTrials, waar ik Deliflor en Beekenkamp bezocht. Laat je verbazen door de prachtige kleuren, vormen en nieuwe rassen. Bereid je voor op een onvergetelijke reis!

Betreed de Fascinerende Wereld van de Chrysant bij Deliflor

Tijdens mijn bezoek aan Deliflor was het zomers warm, gelukkig werd ik heel hartelijk ontvangen in de ‘Deli Pool bar’ compleet met zwembad, lounge en bar voor verkoelende chrysanten ‘cocktails’ in opvallende kleuren. In mijn vorige blog kon je lezen dat ik gek op blauw ben, in de ‘Deli Pool Bar’ stonden zelfs blauwe Chrysanten. Normaal gesproken ben ik geen fan van geverfde bloemen maar hierdoor kwam de magie van chrysanten pas echt tot leven! Samen met marktmanager Ruben Poot ontdekte ik de eindeloze variëteiten aan prachtige bloemen die je hart sneller laten kloppen. De producten van Deliflor zijn mij niet geheel onbekend aangezien we de chrysanten van Deliflor maandelijks gebruiken in de onlineshow van Flower Circus. Toch blijft een bezoek aan de proefkas voelen als een ware ontdekkingstocht; van levendige tinten tot zachte pastellen, elke chrysant vertelt een uniek verhaal. Ruben nam mij mee op een reis door de veredelingswereld van Deliflor, waar nieuwe en verbeterde soorten tot bloei komen.

Duurzaamheid

Maar Deliflor biedt meer dan alleen schoonheid. Ze hebben een diepgewortelde betrokkenheid bij duurzaamheid en milieuvriendelijke teeltmethoden. Zo investeert het bedrijf in energiezuinige kassen en het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen verminderen. Hun toewijding aan het behoud van de natuurlijke omgeving is bewonderenswaardig en toont aan dat commercieel succes hand in hand kan gaan met respect voor moeder aarde.

Ontdek de kleurrijke showtuin van Beekenkamp:

Na de ‘Deli Pool Bar’ stapte ik nu binnen in de wereld van Beekenkamp; de showtuin, waar innovatie en betovering samenkomen. Hier vond ik een overvloed aan bloemen en planten in allerlei vormen en kleuren. Het was een betoverende tuin die tot leven kwam! Beekenkamp is niet alleen een expert op het gebied van jonge planten en veredeling, maar ook een pionier in de tuinbouwsector. Zelf ben ik opgegroeid in Maasdijk en daardoor is Beekenkamp voor mij vertrouwd gebied, want naast een lokale werkgever was en is dit echte familiebedrijf ook betrokken bij de gemeenschap van dit typisch Westlandse dorp.

United colours of Beekenkamp, ogen te kort!
Een bezoek aan de showtuin is een lust voor het oog, eigenlijk kwam ik ogen te kort.
Dat begon al bij de entree die bestond uit drie indrukwekkende poorten van begonia’s en celosia’s, wat zorgde voor een kleurrijk welkom. Opvallend voor mij was ook de hoeveelheid zelf te kweken hobbygroente van het label ‘Alfresco’ – sinds de pandemie hebben we gezien dat mensen graag zelf hun groente kweken, Beekenkamp speelt daar goed op in met deze lijn.

Onder het label ‘Petunia Tea’ werd er een kleurrijk en veelzijdige collectie Petunia’s gepresenteerd van zachte pastel tinten tot opvallende strepen. En over opvallend gesproken, de kleurrijke Dahlia collectie was niet te missen en was bijna een explosie aan kleur te noemen; ferrari rood, paars, geel, multi-color en zachte pastellen, bijna alle kleuren van de regenboog waren terug te vinden in de Labella collectie. De Flower Trials draaien om innovatie en nieuwe rassen en ook die waren natuurlijk terug te vinden. Drie opvallende planten waren voor mij: Lagurus Bunny tails, een waanzinnig schattige ‘wolk’ van Hazestaart grassen, Bij Tanacetum moest ik wel twee keer kijken of het ‘echt’ was, dit prachtige bijna varenachtige blad leek wel kantwerk een absolute favoriet van mij is Origano Kirigami. Dit ‘hopachtige’ plantje doet het goed als hanger in de tuin en is behalve een bijzondere verschijning ook nog eens heel Bij en vlindervriendelijk!

Kortom mijn bezoek aan De FlowerTrials bij Deliflor en Beekenkamp was het meer dan waard ik werd ondergedompeld in een wereld van kleuren, geuren, innovaties en gepassioneerde telers. Voldaan en vol inspiratie keerde ik huiswaarts.
 

Maarten Huisman
www.mppr.nl - hello@mppr.nl - 0612193798

Bron: www.Floranews.vom
22-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS