zondag 21 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Intercontinentale bezoeker weet FlowerTrials 2023 weer te vinden

Intercontinentale bezoeker weet FlowerTrials 2023 weer te vinden

Als je een willekeurige exposant op de FlowerTrials 2023 vroeg wat het verschil was met vorig jaar, dan zei deze: "nog meer internationale bezoekers". Het aantal bezoekers uit de belangrijkste landen buiten Europa was dit jaar inderdaad hoger, met bezoekers uit maar liefst 87 verschillende landen. Het totaal aantal bezoekers van de FlowerTrials bedroeg dit jaar iets meer dan 5000. Dat is vrijwel hetzelfde als vorig jaar. Uit de cijfers blijkt dat het aantal internationale bezoekers inderdaad is gestegen, maar dat het aantal binnenlandse en Europese bezoekers licht is gedaald. Vooral het aantal intercontinentale bezoekers is dus gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Dat dit niet geheel onverwacht is, legt Gill Corless, voorzitter van de FlowerTrials, uit: ''Vorig jaar was het de eerste mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten na een Covid-pauze van 2 jaar. De meerderheid bestond uit Europese bezoekers, omdat er nog onzekerheden waren in het intercontinentale reisverkeer. De balans tussen Europese en overzeese bezoekers is nu hersteld. Het is veelzeggend dat bijna alle 29 locaties een hoger bezoekersaantal kenden dan vorig jaar. Bij een vergelijkbaar aantal bezoekers betekent dit dat het aantal bezoeken per persoon is toegenomen. De toename van internationale bezoekers heeft hier zeker aan bijgedragen, maar ook de aantrekkelijke locaties en het stralende en zonnige vroege zomerweer hebben ongetwijfeld geholpen!"

Stemming in de markt

De deelnemers aan de FlowerTrials bevestigen dat het, met de hoge energieprijzen en een onzeker consumentenvertrouwen, een moeilijk seizoen is geweest. Het voorjaar was in de belangrijkste Europese markten nat en koud, maar met de komst van de warme periode in mei schoot de verkoop omhoog. Dit positieve nieuws werkte zeker door op de deelnemers en bezoekers. De stemming was er een van hoop, vooruitblikkend op de uitdagingen en kansen van het volgende seizoen.

Nieuwe locaties goed bezocht
De nieuwe locaties zijn volgens de organisatie van de FlowerTrials goed bezocht en hebben het unieke FlowerTrials concept voor het eerst kunnen ervaren. Stephen Page, eigenaar van Walter Blom Plants: "We hadden onze verwachtingen, maar we kunnen wel zeggen dat deze overtroffen zijn. We zijn heel tevreden over ons eerste jaar als onderdeel van de unieke FlowerTrials ervaring." Het assortiment van Walter Blom Plants was samen met HoKo Breeding te zien bij de nieuwe FlowerTrials locatie bij Kolster in Boskoop.

FlowerTrials 2024
De FlowerTrials vinden in 2024 wederom plaats in week 24 en wel van 11 tot en met 14 juni 2024.


Redactie Floranews | 21-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS