dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Evanthia groeit door met uitbreiding locatie s-Gravenzande

Evanthia groeit door met uitbreiding locatie s-Gravenzande

Evanthia heeft deze maand een nieuwe bedrijfsruimte in gebruik genomen. Het gaat om een uitbreiding van 2 hectare bedrijfsruimte aangrenzende aan de huidige productielocatie aan de Oranjesluisweg in ´s Gravenzande. Met de uitbreiding loopt de locatie nu helemaal door tot aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande. Na de afronding van een uitgebreide verbouwing, heeft de veredelaar de nieuwe kassen deze maand in gebruik genomen voor de opkweek van jonge planten voor een inmiddels wereldwijd klantenbestand. 

Sinds de oprichting in 2013 is het Westlandse veredelingsbedrijf fors gegroeid. Naast veredeling en zaadproductie in snijbloemen en pot- en perkplanten, biedt het ook een breed assortiment tropische planten, waarvan de vraag naar startmateriaal sterk is toegenomen. Om aan de vraag en kwaliteit te kunnen blijven voldoen én om een efficiëntieslag te kunnen maken, is gekozen voor de uitbreiding.

Groeneweg

Volgens Ron de Lange, algemeen directeur van Evanthia, was de kans om de locatie uit te breiden te mooi om te laten liggen: “Met het besluit om externe huurlocaties af te stoten en de aangrenzende hectaren aan te sluiten, vindt het productieproces van onze jonge planten nu op 1 centrale locatie plaats. Hiermee behalen we niet alleen een grote efficiëntieslag. De locatie aan de Oranjesluisweg loopt nu helemaal door tot aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande en biedt ons nieuwe mogelijkheden op onze eigen ‘groene weg’ de toekomst in. De aangesloten opstallen zijn volledig vernieuwd, specifiek afgestemd op de opkweek van onze jonge planten én voorzien van faciliteiten voor een duurzamere manier van telen.”

 

De Lange vervolgt: “We hebben 4 nieuwe units die qua klimaat volledig apart te besturen zijn. De nieuwe kassen zijn voorzien van 3 verschillende schermdoeken en we maken de overstap naar LED verlichting. Er is een nieuw gaassysteem tegen insecten aangelegd, waarmee we ongewenste insecten buiten houden en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen sterk kan worden gereduceerd. Tegelijkertijd houden we nuttige insecten binnen en zorgt het systeem voor minimaal lichtverlies en maximale ventilatie. Daarnaast zorgen de WKK en de toekomstige aansluiting op aardwarmte van de gehele locatie ervoor dat we op een efficiëntere manier met energie kunnen omgaan.”

Voor klanten en toeleveranciers blijven de vertrouwde ingang en docks aan de Oranjesluisweg de juiste routing voor logistiek. 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 16-06-23 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS